HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, November 30, 2014

CPUV Old Town White Coffee

Assalamualaikum w.b.t

Just a quick update!


Thank you nuffnang untuk CPUV yang terakhir bulan November kali ni. I feel great!
Alhamdulillah. Klik klik okayyy (:

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

My November Playlist #2014

Assalamualaikum w.b.t

Oh yeahh. Mood fan girling over here. Atas permintaan kak Scha Nazri nak aku senaraikan playlist lagu-lagu korea yang aku selalu dengar atau best di layan selama ni , tercipta idea baru. Hehehe.

Memandangkan aku nih kpoppers.. jadi.. paham-paham lah. Huahahaha.

1. HyoXJoo ( Hyorin X Jooyoung ) // Erase



Link : Music Video ǀ Dance Practice ǀ See the Lyrics ǀ Live performance

Review : Lagu ni berkisarkan pasal dua pasangan yang dah putus cinta sebab masing-masing merasakan kisah cinta dorang ni takde hala tuju. Masing-masing cuba melupakan kisah lama dan cuba untuk mulakan hidup baru dengan cari pasangan baru. Masing-masing berharap dengan adanya cinta baru , mereka boleh lupakan kisah lama. Tetapi , dalam diam masing-masing saling merindui.

Banyak sangat 'masing-masing' nya. Hahah.

2. Joo Young // Call You Mine Cover ( Original by Jeff Bernat )


Link : Music Video Cover ǀ Live performance ǀ Download MP3 by Jeff ǀ Original ǀ See the Lyrics

Review : Aku suka lagu ni sebab Jooyoung yang nyanyi. Miaaahahah. Pendapat aku la kann.. Lagu ni berkisarkan lelaki dan perempuan ni asalnya kawan. Tapi , dalam diam lelaki tu simpan perasan kat perempuan ni. So, dia bercadang nak luahkan perasaan dia kat perempuan tu. Dan , dia buat keputusan untuk jadikan perempuan tu sebagai milik dia. Dia pun bertanya , Can I call you mine?? Sweet kan.

3. Junggigo X Mad Clown // The Manual Cover ( Original by Eddy Kim )



Review : Aku tertarik nak dengar lagu ni sebab Junggigo buat live performance , comel ajee. Lagu ni macam cara-cara nak jaga hati perempuan. Baca lah lirik dia sendiri. Hehe. Sweet tau.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Friday, November 28, 2014

Wordless Friday

Assalamualaikum w.b.t


Sumber : Twitter

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, November 27, 2014

Boom!!

Assalamualaikum w.b.t

Alright , semalam lepas balik dari makan kat luar. Bukak blog je aku tengok ade 42 komen yang belum dibaca tak sampai setengah hari aku meninggalkan blog. Ye aku tahu tak banyak mana. Tapi , bagi aku ini dah cukup banyak. Ada je blogger lain yang pernah buat entri fasal blogger lain komen banyak sekaligus macam ni , tapi aku jenis tak kesah sangat. Miahahaha. Tapi , kali ni aku buat sebab aku appreciate sangat dengan komitmen dorang.

Terima kasih lah sebab sudi komen entry kita yang tak seberapa ni kan. Terima kasih sebab sudi share pendapat korang kat sini.


Thank you kak Scha suka yer lepak sini. Heheh. Tak terbalas aku nak reply semua komen-komen dorang ni kat blog dorang. Aduhhh.


Nah aku senaraikan beberapa link blogger yang suka atau rajin komen ni kat u ols. Do visit them. Memang tak dinafikan , setiap kali aku pergi blogwalking kat mana-mana blog , blogger yang sangat-sangat memberi komitmen macam ni memang dapat kat dorang lahh.

Link Blog


Lepas ni (ada dua tiga hari lagi ) aku dah tak boleh nak teruskan aktiviti komen-komen kat entri orang lain dah. Hidup ku kembali busy. Terima kasih yang tak terhingga kepada semua blogger senior/junior yang sudi datang singgah and dropped comments selama sebulan lebih aku aktif lepas tamat semester 5.

Selamat blogwalking yer korang.
Rindu-rindu lah aku yer.
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

DIY : Wall deco with butterflies

Assalamualaikum w.b.t

Oh yeahhh. Dengan sukacitanya aku nak share diy nih dekat korang semua. Selamat mencuci mata.
Credit to World inside pictures



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, November 26, 2014

Nama folder asdfghjkl



http://nineteencapri.blogspot.com

Assalamualaikum w.b.t

Haritu masa tengah dok scroll timeline twitter , aku paling suka baca @UiTMConfession punya tweets. Sesiapa yang ada twitter tu boleh la folow sana , dijamin korang takkan rasa bosan bila baca confession dari pelajar-pelajar uitm tu sendiri.  Ade jugak yang ex-uitm follow situ , ade jugak yang bukan budak uitm confess kat situ. Terbuka untuk semua orang sebenarnya... nak meluahkan perasaan terpendam dalam hati. Tak dapat cakap or sound depan-depan , kita confess kat sana lah.

Tapi setakat nih aku tak pernah confess lagi. Satu , sebab aku tak rajin. Dua , apa yang nak di-confesskan , orang lain dah confess. Kerja aku tinggal retweet aje lah. Hahah. Eh, aku bukan nak cakap fasal benda nih sebenarnya. Ayo.

Ade satu confession tu ..
Aku letak nama folder aku ‘ehem ehem’ ataupun ‘barang baik’ supaya orang yang pinjam pendrive takkan bukak folder aku sesuka hati. Padahal dalam tu gambar biasa je.”

Orang innocent macam aku kalau nama folder macam tu pun aku takkan bukak , keluar yang bukan-bukan , aku jugak yang pengsan katak kat situ. Heheh. Tapi , kes aku lain sikit la.. Pernah jugak baca tweet yang situasi macam aku ni. Nak save sesuatu dalam folder ke ape ke.. Nama folder tu mesti merepek takde relationship dengan aku langsung.

Contoh macam ni...

http://nineteencapri.blogspot.com

Satu , mungkin terpengaruh dengan bapak aku, sebab aku selalu nampak dia save apa-apa nama dokumen atau gambar , mesti nama macam ni ..

jjjjjj
jkkkkk okkkkk

See... lelaki memang simple. Kalau perempuan mostly macam ni..

Outing with le girlfriends
my heart
i love you

Lol. Nak fikir nama folder tu bagi aku memang leceh , so aku selalu la buat macam tu.

http://nineteencapri.blogspot.com

Even nama pendrive aku pun tak relate langsung , “LOLA” tu je. Sebabnya aku malas nak fikir lama semata-mata nak berikan nama yang bermakna untuk pendrive *macam nak bagi nama anak pulak*. Aku selalu taip nama apa yang paling dekat dengan jari je dan.. hampir semuanya nama pendek-pendek.. kadang-kadang tu..

111111
aaaaabbb
aaaammmmmmmm

Takpun , bila aku create New Folder... aku tak edit pape pun. Biar je nama dia 'New Folder' haha. Pastu, dah lama gagau sendiri lahh. Eh folder ni pasal ape erk? Eh aku simpan ape erk kat word ni? Eh , kat mana aku save project haritu erk? Kuikui. 
Okay , who is with me?? Simple macam aku jugak? Haha. Ke korang lagi super double triple lagi unik?? Heheh.

Nama folder , nama gambar ni aku tak kesah sangat nak letak apa-apa pun kecuali nama video korea aku.. heheh. Nama-nama video ni kenalah letak yang ada makna sikit. Kalau letak nama 'jjj1' atau 'xxxx' , eh ape kejadahnya video ni erk? Video orang merisik aku haritu ke atau video aku clash dengan pakwe aku nih? Dah , satu hal kau nak tengok satu per satu balik kan... Tak ke susah cenggitu? Hehehhe.

Pics credit to tumblr & here
Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Cara nak buat side parking

Assalamualaikum w.b.t

Note to you and myself who is still not able or failed to do side parking. Ekeke.

http://nineteencapri.blogspot.com

Sumber : Twitter

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, November 25, 2014

Apakah itu Churpchurp ?

Assalamualaikum w.b.t

Okay kali ni aku nak cerita fasal Churpchurp pulak. Sumber pendapatan kedua dari blogging selain nuffnang. Rujuk entry Apakah itu Nuffnang?


Churpchurp ni apa?

Churpchurp ini adalah sebuah media pengiklanan yang bergerak atas platform social networking sama seperti nuffnang. Ada dua platform yang korang boleh gunakan untuk promote iklan ni , iaitu melalui Twitter dan Facebook tapi aku jugak gunakan Blog sebagai medan untuk promote iklan churpchurp nih. Baca sini Apa Itu Churpchurp?

Setiap satu klik , korang akan dapat RM0.20 , dikreditkan terus ke akaun anda. Guna churpchurp nih lagi senang nak dapat duit tau. Jangan bimbang akan status glitterati nuffnang sebabnya Churpchurp ni kira anak buah/syarikat bawah nuffnang jugak la.

Macam mana nak sign in? Macam mana nak guna?

Rujuk entry lama aku , Jom Join : Churpchurp.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

CPUV Mah Sing & Mi Sedap

Assalamualaikum w.b.t

http://nineteencapri.blogspot.com

Alhamdulillah , petang semalam ada lagi dua CPUV baru masuk tengah On Going. Thank you nuffnang. Jangan lupa yer u olss untuk baca review from famous blogger fasal Mi Sedaap nih.

Mi Sedaap sekarang nih dah ada cup version punya. Nampak sedaap gilaa baca review dorang nih. Starting from tomorrow , i should get it too. Dan, aku tengah mencari Mi Sedaap Krispi yang dok iklaann manjangg kat tv tuh. Heheeheh.

Aku memang peminat meggi Mi Sedaap nih. Hehe.
Jangan lupa klik-klik yer.
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, November 24, 2014

JooYoung ( 주영 ) - Starship X Profile

JooYoung Profile



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Penat lah sangat



http://my.shareddis.com/p/949sg

Assalamualaikum w.b.t

*ini entry lama yang diperam haritu*

Sejak dah mula belajar memandu ni, penat dia lain macam. Sekarang baru aku tahu perasaan dan penatnya rasa memandu kereta ni. Mula-mula mungkin akan enjoy, tapi bila dah lama tu, penat satu badan mengatasi segalanya. Tak payah tengok jauh, bapak aku pun dah cukup la. Hari-hari kena urut kaki bagai... tu sebab dah terbiasa sakit lenguh sikit.. urut. Aku tahu, tak semua orang macam tu laa.. Chill.

Bagi aku, perubahan sedikit ini amat aneh dan macam “teruk sangat keadaannya”.. padahal biasa-biasa je pada pandangan orang lain. Hah.

Macam first day aku belajar memandu haritu , 5 jam lebih kan. Balik terus pengsan (tidur). Sepanjang tidur tu pulak aku bermimpikan aku masih di litar memandu kereta, tak lepas-lepas belajar berhenti kat bukit. Haha. I bet, tak susah mana pun. Betul lah cakap cikgu Aini. Tapi mungkin sebab baru belajar , tu yang aku tak lepas lagi. Bila dah try kali ketiga, aku da dapat feel dia.

Yang tak boleh blahnyaa.. sampai termimpi-mimpi. Honestly, sepanjang waktu-waktu free yang ada, aku akan terkenang-kenang cara-cara nak memandu. Risau kalau aku terlupa step itu ini. Haha.

http://my.shareddis.com/p/949sg

Next, hari kedua untuk dua jam. Lepas balik rumah, makan dan rehat kejap layan drama. Aku dah set minda aku, sambil-sambil layan drama tu aku nak lentok tertidur. Biarkan bilik gelap (aku tak gemarkan cahaya sangat) dan teringin nak biarkan skrin lappy yang tengok aku bila aku terlelap (sampai sekarang tak pernah berhasil , end up aku akan shut down semua then baru tidur).

Nak dekat pukul 3 , mata dah layu-layu.. aku off kan lappy. Tidur. Then aku terjaga, aku tengok jam phone aku , 4:23.

Oh.. 4:30 pagi..”. Aku tengok kanan aku, adik-adik aku tak ade.
Tidur luar ke dorang ni?..”. Aku terpandang cermin tingkap yang langit kelihatan sedikit cerah.
Then aku terfikir , “4:30 pagi??? Langit cerah?? Biar betul!!”. Yes , aku cuak. Haha. Terus bangun keluar dari bilik, tengok adik bongsu tengah main pc , mak aku tengah buat kuih.
Aku tengok balik jam phone aku... “Hek alaaa.. 4:23 PM rupanya... ceit!”. Gelak atas kebengapan diri sendiri. Hakhak.

Aku terus datang kat mak aku then cerita-kan apa yang aku rasa pada minit-minit aku terus bangun dari tidur. Mak aku gelak, adik aku geleng kepala.

Aku masuk bilik, sambung rehat lagi. Ini kah kesannya bila penat sangat bawak kereta? Aneh aja sikap kau Zati. Haha.

Pics credit to tumblr ( suka sangat tengok muka Ron tyme kecik nih, hehe )
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

CPUV Altel Digital Campaign

Assalamualaikum w.b.t

 

Thank you nuffnang untuk CPUV baru nih yer.
Alhamdulillah , you ols jangan lupa klik klik yer.
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, November 23, 2014

Bahagian 2 : Cerita cinta pacek kelas memandu



http://my.shareddis.com/p/93zik

Assalamualaikum w.b.t

Oh yaaa , kemain korang eh , beri respons yang cukup baik masa aku cerita pasal kisah cinta pacek haritu sampai tak sabar nak aku buat sambungannya.. ingat aku penulis novel ke?? Hahah. Tahu la kisah cinta pacek tu ala ala novel. Eekkeke.

Yang belum baca meh rujuk sini. Bahagian 1 : Cerita cinta pacek kelas memandu.
Yang nak tahu sambungannya.. jom baca sampai habis. Enjoy and amik pengajaran.

“Sambil melayan hati duka yang lara ni. Duduk-duduk depan rumah, ternampak sorang budak perempuan depan rumah ni. Dalam hati , ‘Eh.. lawa budak perempuan ni.’ Masa tu mulalah pacek kacau-kacau hantar surat, budak tu pun balas surat. Pacek masa tu 26 tahun, yang budak tu 13 tahun.”- Aku ternganga! Mak aiiiihhh. Muda sangat tu. Aku pun tak hendak! Hahaha. Muda lagi kot. Apa je yang pandai buat kan.. hahaha. Aku gelak-gelak aje dengan story pacek ni.

http://my.shareddis.com/p/93zik

“Pacek usik dia, pacek cakap pacek nak masuk meminang dia. Dia balas.. dia cakap , ‘Kalau kau nak aku, aku nak kau kerja darat. Aku tak nak kerja laut.’ Okay then, pacek sahut cabaran dia. Pacek kerja dengan ALAM. Lepas dapat kerja kat sana , terus pacek bagitahu dia pacek nak meminang dia. Lepas tu dia tolak pacek, dia cakap dia main-main aje. Dia dah ada orang yang dia suka. Pacek cakap, ‘Eh haritu kau suruh aku kerja darat kalau nak masuk minang kau, sekarang aku dah kerja darat. Kau tak nak pulak.’”- kekek – kekek mak iloi iloi aku ketawa dengan story pacek nih. Hahah.

“Dia dah ada orang yang dia suka. Kapten kapal dekat ALAM tu, muda sikit dari pacek.” – Gila kau tak nak kahwin dengan kapten kapal??? Hahaha.

“Kamu bukak henpon pacek ni tengok isteri pacek tu. Kecik je orangnya.. nampak muda lagi.. muka iras iras cina sikit.” – aku pun bukak laa. Home wallpaper gambar pacek tu dengan isterinya. Nampak la perbezaan umurnya.

“Tapi pacek tuntut janji pacek. Sape suruh dia bagi respons kan? Kebetulan masa tu bapak dia sakit, bapak dia teringin nak menantu. Masa tu la pacek masuk meminang dia. Pacek dah niat dalam hati pacek , kau kahwin dengan aku, aku akan jaga kau sebaik yang mungkin.” – cara pacek tu cakap masa tu, aku tersentuh okayy.  Lelaki yang bertanggungjawab. I like! Bila dah cakap tu, kena lah pandai bikin kan?

http://my.shareddis.com/p/93zik
 Levi-o-sa !

Alhamdulillah , sampai sekarang perkahwinan tersebut kekal dan mereka dikurniakan 7 orang anak. Walaupun dulu dia teringin sangat nak kahwin dengan lelaki kapten kapal , tapi sebab takde jodoh , rezeki kapten kapal tu dapat kat anak-anak dia. See? Kalau dah rezeki tu , tak ke mana kan? Story line yang cukup cantik dari pacek nih. Haha.

Isteri dia dah boleh jalan sana sini dengan anak menantu semua , cakaplah nak pergi mana. Semua tempat boleh pergi. Serius aku jealous gila waktu nih. Hahah.

Pastu dia cakap dia ada dua orang lagi anak yang belum berkahwin. Lepas tanya umur aku ,
Pacek tu cakap , “Anak pakcik sorang atas kamu la.. 21 tahun sorang.. bujang lagi....”
Dalam hati aku , ‘Jangan cakap pacek ni nak kenenkan aku dengan anak dia plak dahh....’
“... Perempuan.. dia dah nak habis diploma dah..”, sambung pacek tu.

Ceit. Buat aku gelabah je. Hahah. Prasantan pulak engko ni Zati oi. Ekekeke..
Tak lama tu, sampai lah aku ke pusat latihan memandu. Weeee...

The End.
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Welcome home.

Assalamualaikum w.b.t


Selamat datang ke rumah baru. Yoohoo. Dah teringin lama nak benda alah ni. Akhirnya, dengan duit nuffnang & churpchurp yang ada tu aku beli benda nih. Hohoo.

Alhamdulillah.. Nanti ada rezeki cash out lagi , beli benda lain pulak. Heheh.

Jangan lupa klik-klik yer.
Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, November 22, 2014

Mini reunion with ex-classmates

Assalamualaikum w.b.t

Malam semalam kami ( aku dan kawan-kawan ) buat mini reunion. Saja.. dah lama kot tak jumpa , masing-masing dok busy dengan belajar laaa... kerja laa.. game laa.. Last jumpa , raya dua tahun lepas. Padahal rumah masing-masing takde lah jauh mana. Busy mengalahkan YB. Hek alaa dorang ni.

Aku kenal dengan dorang pun setahun je , maklumlah.. dah form 5 pun aku still pindah sekolah. Tapi , relationship dah macam kawan lama.. kau kutuk aku, aku kutuk kau. Ekekeke .. tapi dorang ni jenis kawan yang sentiasa support masing-masing. Dalam kutuk-kutuk pun we're still care about each other.

Plan 2-3 hari sebelum. Aku yang cadangkan tempat makan , orang kampung... tak pergi jauh laa.. lagipun kat situ murah. Lagi satu , kita keluar sebab nak borak-borak tanya khabar. Bukannya nak perabihkan duit. So, after 8:30PM aku, Timah dengan Wani dah terpacak kat kedai. Ada beberapa budak lambat sikit. Aku namakan mini sebabnya , 7 orang je yang datang. Miahahah, dah yang lain krik krik je. Diam tak berisi , malas lah nak kacau. Nak join cakap, tak nak join takpelah. Kita paham orang busy macam mana. Pui.

 
Gambar tak clear , suasana kedai gelap ahh.

Kitorang ni memang tak formal. Cakap lah apa nak cakap. Aku gelakkan kau, kau gelakkan aku. Yang bestnya , bila jumpa kengkawan lama ni , perangai masing-masing tak berubah. I miss you guys. Im having a great last night because of you guys. We're laughing hard a lot. Terutamanya aku dengan Wani , haha. 

Keri laa.. Dalam wassap senyap aje tak nak join. Malu nak jumpa kiteowang. Pui betul pacek sekor ni. Pastu bila da sampai, punya la lama sorok belakang kereta , make up touch up pastu datang jumpa kiteowang. Ceh , kiteowang yang perempuan pun simple aje.

Asalnya dua orang je lelaki yang nak datang , yang problemnya dua orang tu masing-masing pemalu. Jenis tak borak sangat , borak sikit-sikit boleh laa. Yang perempuan dah risau sebab nanti jadi krik krik pulak kat meja makan. Hahah. Tapi nasib lahh Keri datang (dah agak konfem dia akan datang , saje gedik cakap tak nak datang) , sebab yang sorang ni kecoh sikit. Haha

 Dah habis makan baru lah selfie whatsoever. Bersepah meja.

Aku order nasi goreng paprik pun tak habis makan. Nak layan makan lagi , nak layan gelak lagi. Terus kenyang. Hahah. Dah habis makan tu ber-monopod lah kejap. Cuba bayangkan , kau ber-monopod kat kedai makan tepi jalan yang rupanya macam warung tepi jalan je. Dalam kedai tu pulak ade pacek-pacek tengah nge-teh. Tapi kiteowang buat bodoh je. Hahahah. Bila ingat balik.. kelakar rasa.

Katanya lain kali jalan-jalan le Melaka ( itu janji dia dua tahun lepas , dia lupa pastu dia ingatkan balik , haha ). Inshaa Allah , kalau takde apa-apa aral cuti lagi 3 minggu ni kita jumpa lagi yer.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

HyoXJoo (Hyorin X Jooyoung) - Erase Romanized & Eng Trans Lyrics

 https://www.youtube.com/watch?v=rwNftbOCJKc

Hyorin X Jooyoung (HyoXJoo) - Erase Lyrics

https://www.youtube.com/watch?v=rwNftbOCJKc
 
Romanized Lyrics.

(Hello) manhi bakkwieonne jjarbajin heeoseutaildo
(Hello) jiteun hwajangdo ttansaram gateunde
(Hello) ije ara naran saram negen uimieopdangeol neukkyeo neukkyeo


kkameokgetji mwo dareun yeoja mannamyeon dwae
uimi eobsi tto dareun namja manna ppeonhagetji
japji motage ye yea dwido dorabojima no way yeah


*nan geureoke joheun sarami anya
neomu eoryeopge saenggakhajineun mara no
chakhan cheok doo doo roo doo doo roo
urin wollae geureon sarang don’t say yeah


**neol saranghangeol jiwo (jiwo) you
ni jeonhwabeonho jiwo (jiwo) moreuge
urin andwae no no
wollae geureon sai yeah


(Good bye) maebeon gateun mal jigeutjigeutae babe
(Good bye) urin galsurok gabyeowojyeotjanha
(Good bye) ije ara naran saram deo uimieopdangeol neukkyeo


(RAP)
neodo jal aljanha nan wollae geureon nom
sunjinhan cheok ni dwieseon neul deoreopji
gyeolhon hal saido aninde museun sarang
geujeo neon naege cheol jinan jangnangam
bamsae sul masigo ttan yeojarang nolgo
achimi doemyeon tohaenae ni sajin, gieokdo
ireoke nan beoryeogagetji
neon dareun nomgwa saranghagetji


**repeat



(Bye bye) mollae neol ttara geotda
kkamadeukhan ni dwitmoseube
meoreojilsurok deo niga saenggangna
nado moreuge why niga jakku geuriwo bye
**repeat
Credit : JK-Poplyrics




https://www.youtube.com/watch?v=rwNftbOCJKc


English translate.

(Hello) You changed a lot, your shorter hair
(Hello) Your thick makeup, you’re like someone else
(Hello) I know that I mean nothing to you now, I feel it


You’ll forget me, whatever, I’ll just meet another girl
I’ll just meaninglessly meet another guy, it’ll be typical
Don’t look back so I can’t hold onto you, no way yeah


I’m not that great of a person
Don’t think too hard, no
Don’t pretend to be nice
We always had that kind of love, don’t say yeah


I’ll erase my love for you (erase) you
I’ll erase your number (erase) secretly
We can’t ever be, no no
That’s how we always were, yeah


(Good bye) I’m sick of the same words every time, babe
(Good bye) We got more and more careless
(Good bye) I know that I mean nothing to you now, I feel it


(RAP)
You know that I’ve always been this kind of guy
I pretended to be innocent but I was always dirty behind your back
We’re not even gonna get married, what love?
You’re just a toy that was in last season
I drink all night and party with another girl
Then in the morning, I throw it all up, your photos, your memories
I’ll be wasted away like this
You will fall in love with another guy


(Bye bye) I secretly walked behind you
As your turned back grew darker
The farther you got, I thought of you more

Without even knowing, why, I keep missing you, bye


Credit : Popgasa

Watch their MV HERE
Thank you.
  

Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.