HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, January 1, 2015

Makan makan di Nasi Bamboo , Sg Klah

Assalamualaikum w.b.t

Oh yeahhh. Sambungan selepas pergi mandi manda di hotspring , kini tiba masa untuk melantak *isi perut* dekat kedai Nasi Buluh @ Nasi Bamboo. On your way to hotspring sungkai ni , korang boleh nampak kedai ni kat bahu jalan.

http://my.shareddis.com/p/9kPZo

Sedap dan harga sangat relevant dengan kuantiti dan kualiti.

Nasi tu dikukus dalam buluh dan daun pisang tu. Aku tak jumpa rasa dia istimewa tang mana. Macam nasi biasa jugak.. cuma feeling dia tu acah-acah dalam buluh lah. Unik kan?

Satu set nasi dalam buluh dihidangkan bersama sambal kicap, sambal merah, telur masin, timun, sayur apetah dan kelapa yang goreng sampai kuning tu ; RM2.50. Murah kan?? Dah la side dish sambal merah tu sedap gilaaaa...

http://my.shareddis.com/p/9kPZo

Ni aku punya ( kecuali ayam tu, ter-snap pulak dah. hehe )

Pilihan aku ;
Nasi Bamboo satu set ; RM2.50
Ikan keli sambal ; RM3
Kerabu kacang botol ; RM3
Air Tembikai ; RM2

Total ; RM10.50. Okay lah tu kan?? Rasa dia pun okay. Nasi nampak je sikit , tapi kenyang kot. Dannnn.. berbaloi lah makan kat sini , masuk JJCM kott.

Kawan aku cakap cendol kat sini sedapp gilaaa. Aku nak cendol pulut, pulut pulak takde. Terus aku beli air je. Heheh. Semua harga makanan berbaloi , makan hidang dengan family lagi best rasanya. Lauk pun banyak jenis. Cuma harga ayam tu... mahal la bagi aku.. kawan aku cakap besar tu je RM7++...

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

22 comments:

Nur Inani said...

sedapnyaa ikan keli goreng berlada tuu :D

Iola said...

tak breakfast lagi...sedapnyaaaa

Jari Manis said...

ikan keli goreng sambal ..feveret sis tu

luna paris said...

paling best kalau jalan2... makan makanan penduduk local... baru ade kick kan! =D

namyyul nurulazila said...

masuk majalah3 juga. masa kat M3 tu, ada brother tu sefamily datang dr Putrajaya semata - mata nak makan nasi bamboo jer... so confirm sedap laa kan? Pasal sanggup travel jejauh semata- mata nak makan =)

Farrah MF said...

Menu santap yang sungguh2 menggoda!

zarulfarhana said...

terliur tgk

Amy J said...

wah, murah je!!! bestnyaaaaaaaaaaaaaa >.< ehem, bila nak belanja ni? hahahaha. tiba2

Farah said...

Nasi buluh? Pertama kali dengar. Dan harga makanannya ni murah sangat.

Miss Yana said...

Perghh..sedap plak nengok ayam n ikan tuh..

Najlaa 'Aqilah said...

fuyoo special gila nasi dalam buluh. and ikan keli tuuuuu wuuu sedapnyaaaaaa

sincerely,
Najlaa 'Aqilah

Lollipop Manis said...

murahhh. nampak sedap ikan keli tuuuu. aduh lapar ikan keli dah perut ni. xD

Mad Parihh said...

singgah sini :)

http://www.blogparihh.com/

Deanna Morni said...

aiyooo..lapar bila tgk makanan nih...ihihihihih

JJ said...

ikan keli tu... aishhh.. mana tak terliur pun ._. dah lah my feveret..

nana liena said...

murahnya utk semua! brbaloi jga la tu

Mrs. Shazwani said...

sedapnya .. terliur plak

ezyra daniel said...

lauk simple tapi nampak macam sedap hehe..
zyra klik lagi 5 INTI untuk hari ni

Edrina Zulkafli said...

ya Allah...sedapnya....dah time lunchni..tapi tak makan lagi ><

Encik Skema said...

meleleh air liur tengok gambar tu ,, :3 hahaha ,,

Eka Tikah said...

wah sedapnyeee. kite tertarik dgn ayam bakar tu. hehe

Aqilah Azmi said...

oish dapnyaaaaaaaaa