HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, January 4, 2015

Review : Night At The Museum 3

Assalamualaikum w.b.t

Haritu kan aku outing dengan ex-classmate  , plan asal tak bercadang nak tengok wayang pun sebab aku rasa takde cerita yang best pun. Tapi masa sambil-sambil makan tu , si Nabil ajak tengok wayang citer Night At The Museum 3.

Aku memang kurang layan citer omputeh ni , susah la nak jumpa yang betul-betul berbaloi untuk duit aku dilaburkan tengok wayang nih. Citer melayu pun sama , kecuali... citer arahan Mamat Khalid. Huhahaahaa.

Okay , lepas dah beli tiket semua kiteowang pun masuk hall.

 

Secara keseluruhannya , bagi aku citer ni tak best mana. Yang aku selalu nampak and boleh cerita kat korang lah kan, dorang nih asyik dengan nak bawak 'TOMB" tu jumpa dengan orang asal yang buat benda alah tu. Cabaran dan dugaan untuk bawak TOMB tu ke tuan empunya pun takdelah mencabar mana , tak suspens lah pokoknya. Mungkin juga aku tak pernah layan citer yang first dan second membuatkan aku tak faham jalan cerita tersebut. Mungkin jugak lah kan..

Tak dinafikan ada jugak yang lawak , cuma... tak lawak mana lah. Sampai tak sampai je lawak dia tu.

Part yang best bagi aku masa si hero ni ( lupa lah nama watak dia ) dengan lelaki baju besi tu sibuk dok lawan dengan rangka dinasour mana tah. Haha. Dan , masa monyet dia dah hujung-hujung nyawa pun cam sedih jugak , aku rasa dorang nih macam bestfriend gitu.

Aku pun tak tahu nak citer apa pasal movie nih. Hahaha. Ending dia... si hero ni dah bersara jadi pak guard dalam muzium ni.

Moral value yang aku jumpa dalam movie nih ; Sebagai ketua keluarga , bantu anak-anak anda dalam capai apa yang dia nak dalam hidup. Bagi full support lah kiranya.. Sebab dalam citer ni si bapak dan anak lelakinya ada krisis sikit dalam menentukan apa perkara yang harus dilakukan oleh anak dia seterusnya. Anak dia tak nak sambung belajar lagi sebab dah takde jiwa nak belaajr... anak dia nak jadi deejay sebab tu minat dia katanya. Haaa, macam tu laaa..

Pics credit to google
Rate : 1.5/5

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

11 comments:

Sarah Halim said...

wahhhh macam menarik!!

http://sarahhijabista.blogspot.com/

ezyra daniel said...

sama la kita ni ha...tak pernah layan dari first so tak bape faham la kalau ttbe tgk yg third punya hehe...
klik 3 marigold kat sini^^

luna paris said...

ending die camne? ade sequel lagi tak rase2 pasni? hmmmm.. nk g tengok... tapi tak sempat2 rewatch previous punye.. mungkin tugu astro best klua jela.... huhu..

Amanda Suria said...

ooo...x best eh citer dia....hehehehe...baru nak pi tgok ajak anak dara akak

zarul farhana said...

memang xbest ni kalau ratingnya teruk sgt ni..

sinuha said...

Hahaha.. Thanks for sharing.
Dah tak yah tengok dah cerita ni. Hehehehe.

anamizu said...

1.5/5 je zati bagi ek? konfem x bes la tu hehe

Najlaa 'Aqilah said...

wahaha sikit nya rating. tak jadi la nak pegi tengok haha

sincerely,
Najlaa 'Aqilah

Sabrina SA said...

wah nampak gaya rating kak zati macam tak puas hati je dengan cerita ni...

Nurazlan Azmi said...

memang tak menarik night at the museum 3 .. buat habis duit jer T^T nasib baik ada orang belanja..kui kui kui

Anis Ifham said...

huish, teringin nak tengok. :D