HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, January 6, 2015

Taman Seribu Bunga , Ayer Keroh



Assalamualaikum w.b.t

Khamis lepas aku dan keluarga pusing-pusing Melaka jap. Ye aku tahu Melaka nih takde lah besar mana , tapi banyak je tempat aku dan femly tak pernah pergi lagi. Kuang kuang kuang *tetibe*.. termasuklah Taman Seribu Bunga , Ayer Keroh Melaka ni.

Ianya jalan nak menuju ke Seri Negeri atau Pejabat T.Y.T.

http://my.shareddis.com/p/9pIae 
Tadaaa... ni lah depan dia. Cantik kan.

http://my.shareddis.com/p/9pIae 

http://my.shareddis.com/p/9kQ0m 
Unik gilaa kan cara penanaman dia? Hehhe.

http://my.shareddis.com/p/9kQ0m 
 Taman mini. Actually , aku suka rumput dia sebenarnya.

http://my.shareddis.com/p/9kQ0m 
 Rumah mini. Dalam taman seribu bunga ni , aku rasa kat situ ada satu rumah ni je. Abah suruh naik atas kengkonon nak tangkap gambar. Eh , tak nak aku! Seram!! Hhaaha.

http://my.shareddis.com/p/9kQ0m 
 Cantik kan pemandangan dia , cam kat tepi pantai kan? kan?

http://my.shareddis.com/p/9kQ0m 
 Bentuk LOVE!! Tapi dua kali pandang macam bontot Shinchan. Oooopss!!

http://my.shareddis.com/p/9kQ0m 
 Antara bunga-bunga yang ada kat taman ni.

http://my.shareddis.com/p/9kQ0m 
 Disebabkan pemandangan jalan dan bunga kiri kanan yang cantik. So, aku decide untuk bergambar disini. Hua hua hua.

http://my.shareddis.com/p/9kQ0m
 Belakang tu pejabat TYT. Aku bergambar kat sini sebab pokoknya cantik banget!! Nanti dah ada rumah sendiri nak tanam pokok cenggini dua! Miahaahha

Masuk : Percuma
Waktu : Siang *rasanya bukak siang je , malam..... tak pasti. Sebab takde lampu pun kat dalam taman tu..*

Masa aku dengan femly datang sini , cuaca takde lah panas sangat. Angin pun ada tak ade jugak lah, tapi lepas habis buat lawatan kat dalam taman ni , berpeluh kot!! Padahal kiteowang berjalan je , bukannya berlari. Bagus betul taman ni , jalan-jalan je dah boleh bakar lemak. Hua hua hua.

Okay sekian. Bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

18 comments:

Sally Samsaiman said...

sekali sekala seronok la berjalan :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

Lama yui x p.melka. huhu

Puan Wawa said...

Cantiknya tempat die..")

Mrs. Shazwani said...

hahhaa selamat dtg ke melaka. tman ni bnyk nyamuk kott . Sha buat gmbar kahwin kat sini kena baham dek nyamuk jer

Haffizul Iskandar said...

Owh. Macam ni rupanya taman ni. selalu lalu sini, tapi tak pernah masuk. Ni dah tengok gambar, so, dah tau la camna rupa kat dalam dia. :)

sinuha said...

Menarik. Boleh jadikan list tempat nak pergi kalau datang Melaka ni. hehehe

anys nadhilah said...

Cantik gila taman ni Mira! Suka kolam tuuuu. Salam perkenalan dari Anis :)

Mazni Munawar said...

Lawanyaaaaa! Penuh dgn warna hijau. Rugilah kak x masuj dlm rumah tu, klu bergmbar kt rumah tu msti lawa saya rasa

Nur Inani said...

macam kecik je rumah tuu. hehehhe. :D

ros_reeza said...

Haritu ada gi jalan-jalan Melaka. Tapi tak tahu tentabg taman ni

Farah said...

Tak pernah sampai sini lagi.

Eka Tikah said...

kita yang org melaka belum pernah pergi lagi. terukkan. hehe. tapi serius cantik

Farra N said...

sy yg duk melaka pn xpernah pg situ lg..haha..nanti nk pergila..:)

Miss Oren said...

hahaa.. bontot shinchan pergi dia.. hehee

nayfatimah rasyid said...

cantik nyer ;)
tp cikbunga lum sampai sini lagi huhuhuhuhhh

Anis Ifham said...

belum pernah pergi sana. kenapa suka rumput? kenapa tak suka batang pokok? hahahaha. ;D

Encik Skema said...

Tak tahu pun tempat ni, kalau tak dah pergi dah time pi Melaka masa tu. Sad.

By the way, seriously pokok love tu nampak macam bont** . Haha, maybe sebab gemuk sangat kot pokok tu. :3

Farrah MF said...

Cantiknya! Kemas diorang maintain taman tu,..