HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, February 12, 2015

Cantiknya bangunan Kellie's Castle

Assalamualaikum w.b.t

 

Were there last saturdayyy. Menunaikan hasrat salah seorang roommate aku yang kepingin sangat nak pergi Kellie's Castle nih. Aku yang Perakian pun watlek watpis.. hehehe

Parking : RM2
Adult (citizen) : RM5
Tutup : 6 petang

Untuk warga umur yang lain aku tak sempat nak tengok lahh sebab masa kiteowang datang , hujan dah merintik untuk membasahi bumi. Gambar yang kat atas tu pun sebenarnya hujan dah nak lebat , tapi nak gambar cantik punya fasal , CAMPAK PAYUNG JAUH-JAUH. Hahahahahha!!!!

 

 

Cantik kan scenery dia? Ambik lah gambar dari mana-mana angle pun.. tetapppp cantekk!

#wincaption

Actually , banyak gambar lagi sebenarnya... Tak kuase lah i ols nak masukkan semua , macam lah korang nak tengok sangat kan. Hahaha. Paling penat bila nak melayan member yang memang jenis kaki gambar ni. Nak tunggu dia punya selfie , nak tolong tangkapkan gambar untuk dia lagi... itu tak kena.. ini tak kena.. memang penatttt. Hahahahah.

Aku senang je , kalau dah 2-3 kali snap , gambar nampak tak lawa.. dah ler , kita stop. Tahu dah diri ni tak fotogenit nak posing sana sini bagai.. kuang kuang kuang.

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

18 comments:

Anis Ifham said...

Kellie's castle tu bukan tempat berhantu tu ke? erkk. teringin nak pergi sini. wuwuwuwuw.

Nur Inani said...

tak pernah sampai lagi sana. sobssss :(

namy said...

Dulu saya study kat Perak, lalu depan Kelly's Castle tiap kali pergi & balik kg, tp takut nak g..dgr cerita ada hantu..hehee benarkah?

Aqilah Azmi said...

hihihihi <3333333333
cantikkk!!!
hahaha yg last sekali tu takleh belah :p
hehe

Lollipop Manis said...

canteknya tempat ni. tak pernah tahu pon wujud. haha.

Rina Pretty Healthy said...

Dear, dekat mana tu? Johor ka?

Mazni Munawar said...

slalu lalu depan kellie's castle ni setiap kali balik kampung tpi tak pernah masuk. hahaha

Miss Yana said...

Cantiknyer..kat mne ni?

Encik Skema said...

Tempat ni pernah masuk dalam list tempat untuk dilawati time class trip tahun lepas, tapi sayangnya tak jadi pergi. Nampak macam best, kena pergi sendiri la gamaknya.

FarhanahAdzlan said...

seriuss nampak lawa dan semadd..
tak pernah lagi pi sana.. ada rezekii komfem nak pegi :)

Eka Tikah said...

cantiknyaaa. photoshoot best nie. hehe

shameel Iskandar said...

Assalamualaikum Zati.

Kelli Castle mmg cantik. Saya pernah ke sana ketika menetap di Perak dahulu

Izzati Amira said...

@Anis Ifham

mana adaa... mindset je tuu.. hahhah

Izzati Amira said...

@namy

tak ade lahh. tapi mulut tu kena pandai jaga, jangan cakap bukan2... bukan tempat kita kan

Izzati Amira said...

@Lollipop Manis

tak pernah tahu ianya wujud?? aigooo

Izzati Amira said...

@Rina Pretty Healthy

kat Perak (:

Siara Elina said...

Saya selalu baca pasal castle nie. Dalam TV pun banyak terutamanya kalau berkaitan paranormal.

Salah satu tempat yang saya sangat sangat teringin nak pergi =)

Untung aaaaa dapat jejak kaki kat sana. Gambar last tuu memang Ummpphhh Terbaik =D Hihohiho =D

Jari Manis said...

Zati..sis JM pernah dgr gak tempat ni serak katanya..tapi sis belum pernah sampai dan mmg ramai ckp temapt ni cantik...

bab bergambar,selfie x sudah2 tu sis JM pernah kena..ada member jenis x puas hati gambar di ambil..camtu x cantik camni x cantik...kita x pandai tak photo so asyik nak merajuk je...huhhu..mmg penat nk layan