HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, March 6, 2015

Ais Kepal , Ipoh.

Assalamualaikum w.b.t

http://my.shareddis.com/p/9EbYU 

Ramai yang dah tahu fasal Ais Kepal kat Ipoh ni , tapi ramai lagi yang tak tahu pasal Ais Kepal nih. Keberadaan dia berdekatan dengan Plan B ( kedai makan ala-ala western, kot ). Nak tahu macam mana nak pergi sini ? Gunakan waze , search Plan B. Hehehe.

http://my.shareddis.com/p/9EbYU 

Perisa ice ball yang aku pilih haritu adalah Jineebee. Perisa yang selamat untuk dirasa...heheh. Perisa anggur. Aku sarankan satu ice ball ni dikongsi oleh dua orang. Memang tak habis laaaa ( atau lambat habis ) kalau beli sorang satu. RM 3 joooo....

http://my.shareddis.com/p/9EbYU 

http://my.shareddis.com/p/9EbYU

By the way , suasana kat sini best tau. Kat sana bukan jual ais kepal semata-mata , kat sebelah kedai ais kepal tu ada jual barang-barang antik jugak , poskad, keychain dan barang-barang seumpamanya lahh. Kat sini pun ade banyak tempat/corner yang korang boleh jadikan tempat untuk bergambar.

Moh jenjalan ke Ipoh Mali!

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

16 comments:

Syaza Raihanah said...

Pernah dengar, tapi belum pernah cuba lagi. Nampak macam sedap je :D

ezyra daniel said...

dulu arwah mak selalu ckp time kecik2 dia slalu mkn.. ada lagi ea org jual.. hurmm teringin juga nak rasa..

Misaki PureBlood said...

tak pernah pergi situ or try ice ball lagi.. nampak menarik ja.. ahahaha XD

nama perisa tak tahan ahaha..

anyway, cantik betul kedai tuh.. feeling luar negara je XD ahaha

Farah Huda said...

Wow sedapnya...rindu nak makan ais kepal..

EAT,MAKE,READ said...

Assalamualaikum.. wow1 ais kepal.. dapnyerr.. pernah mkn mmg sedap.. ^^

Miss Yana said...

Wah..cmtu je ker.. Xpernah cbe lg..huhu

Ansal Ternak Agrofarm said...

menarik, boleh cuba ni nanti :)

trah zain said...

sedap, time2 panas mmg best kalo nk try ^_^

Izzati Amira said...

@EAT,MAKE,READ

waalaikumussalam (:

namy yul said...

besar..tak muat dikepal dgn sebelah tangan =)

Anis Ifham said...

sedap tak? rasa macam abc ke atau ais krim Malaysia. hehehe. xD

BudakVanilla said...

unik betol nama2 dia. memang cantik tempat tu. sesuai utk photoshoot, hehehe :D

Amy J said...

wah, nampak menarik lak! tapi jauhnya kat ipoh... asal pelik sangat nama dia tu.. haha... nasib baik ada cakap apa perisa dia

Jari Manis said...

dh lama sgt tak turun ipoh...ais kepal tu mkn waktu sekolah menengah dulu

Encik Skema said...

ais kepal tu nampak macam aiskrim yang kita dah hisap air nya, Hahaaha,, tinggal aisnya saja. :3

Tapi, kawasan kedai tu memang lawa.

intan Safiya said...

Sedapnya nampak t.t