HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, March 12, 2015

Fillys Florist


Assalamualaikum w.b.t

Hey yo! Fillys Florist ni ape seh? Okay , ni lah nama business proposal kami berlima untuk ENT300 semester terakhir nih. Actually , Fillys ni sebenarnya datang dari gabungan pangkal nama kami berlima. Tapi, untuk nampak ada logiknya sikit , kami google untuk cari maksud lain nama 'Fillys' ni.

Jadi , mengikut kata pacek google , Fillys ni dalam bahasa Greek-nya ianya adalah nama seorang perempuan yang bermaksud 'Hijau @ Green'.Nama pun florist kan, so nature of bussiness kami ni adalah services. Of course we are selling fresh flowers... Tapi , florsit shop tu dah tutup Rabu lepas , selepas tamatnya presentation kiteowang dengan panel. Fhewwwww.. stress. Whatever it is , we're doing our best guys!!


Selalunya orang jual bunga ni campur dengan teddy bear , ferrero rocher , candies.. balloons kan? So, untuk kelainan sikit kiteowang letak buah pulak. Dah la dapat bunga dari yang tersayang , dapat makan buah lagi tau. Hikhik. Rare ke tak eh? Korang ghase?

Just a short update.
Okay bye. Nanti update lagi...



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

8 comments:

Miss Xyz said...

Cantiiknya bunga2 tu, sesuai dgn jenamanya. Tapi nk tanya, harap jgn marah ye..

buah tu boleh makan terus ke, kena basuh dulu? #curious #sifat-ingin-tahu

Izzati Amira said...

@Miss Xyz

hahaha. buah tu boleh makan terus sebab kiteowang dah basuh dulu sebelum susun sekali dengan bunga bunga tu (:

Inani Hazwani said...

lain dari yang lain baru lah ohsemm :D

FarhanahAdzlan said...

serius nampak lawa sangatt..
kalau kawin nanti nak bunga fresh2 camnilah pastu colour pon menarik hihi :)

Farah said...

Suka bunga ros!:)

Mialia Amelia said...

suka tgk bunga2 sbb cantik :D sy dulu pnah ltk username Mia Lamaia. Bila google lamaia tu apa rupa2nya maksudnya Lemon..

so Mia Lemon. Kekeke

Zierwa Zainal said...

kreatif je.. cntik la bunga tu.. :)

Encik Skema said...

Sangat kreatif. Nama dan buah yang diletak bersama bunga. Hahaha. Semoga maju jaya.