HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, April 28, 2015

Apa yang aku dapat dengan ber-blogging?


Assalamualaikum w.b.t

Haritu masa cuti midsem yang pannjangggg , aku terjumpa satu tajuk entri macam kat atas ni. So, tajuk dan cerita aku kali ini berdasarkan entri blogger yang aku jumpa haritu. Sedikit sebanyak membantu aku create idea baru untuk wujudkan entri. Aku bosan sebenarnya ni.

Duit ?
Tujuan asal memang lah tidak , tapi sekarang mungkin YA. Hehehe , sambil berblogging , sambil itu kita jana pendapatan. Well , salah satu sebab aku masih meneruskan dunia blogging ni sebab duit. Banyak sebab actually , tapi ini salah satu darinya. Tak rugi okayyyy. Sign up lah dengan nuffnang , churpchurp and banyak lagi jenis ads yang lain.

Famous ?
HAHAHAHAAHA. Memang tak la. Rupa tu takde , manis tu ada la , erk kaitan?? . Hehehe. Apa aku boleh buat dengan 'famous' tu??? Cer citer sikit.


Hobi ?
Ini sememangnya YA. Oh, sapa yang followers @ readers tegar aku tu ( ade ke? ) tahu lah yang aku ni memang minat blogging. Aku rasa kengkawan rapat aku je yang tahu betapa bersungguhnya aku dalam menghabiskan waktu aku di sini. Dulu , setiap kali balik sekolah je aku akan post satu dua entri. Menceritakan perihal sekolah aku, setiap hari ada cerita yang nak je aku post kat blog. Takde sape yang baca pun. Fhewwwww , entri tu tak matang. Hikhik.

Kawan ?
OH. Aku tak tahu pulak dengan blogging aku boleh kenal dengan bloggers lain. Selepas aku wujudkan ruangan shoutbox , dan blogging sikit-sikit , baca entry blogger lain baru aku dapat faham , "Bukan aku sorang je yang suka blogging rupanya...". Tapi tengoklah sekarang , berpuluh-puluh ribu bloggers dah wujud kat Malaysia nih. Hehe.

Terima kasih sebab follow blog kita. Hehe.

Masa aku mula-mula blogging , aku selalu baca entry dari blogger Hans. Aku try cari balik link blog dia. Tapi tak jumpa , aku unfollow masa tu. Miahahahaha. Konon nak kemaskini blog cerita dia. Seingat aku , blog dia header gambar Shahrukh Khan. Sekarang ni dah tukar link , www.hanshanis.com

Thank you kepada blogger sihunadentist sebab bagi aku idea nak buat entry ni. Korang plak macam mana? Meh share link meh!!

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

10 comments:

ain soofiyah said...

Lama dah tak berblogging. haha

ain soofiyah said...

Lama dah tak berblogging. haha

Princess Mimi said...

nty nak buat jugak la entry mcm ne..ehek..

Gee Lion said...

Apa yg kak gee dapat dari blogging? Soalan ni bukan cepumas, tapi cepu gangsa. Hak3.. InshaAllah nanti kak gee update entri dgn tajuk yg sama.. ^_^

Farah said...

Semua orang pun ada different reasons to blog kan ^_^

Nadratul Syazwana said...

Bila dah lama cuti and tetibe berblogging rasa macam susah pulak nak generate income ni T_T

Izzati Amira said...

@Gee Lion

OKAY Kita tunggu (:

Izzati Amira said...

@Nadratul Syazwana

kan? kan? kene kerja lebih sikit lagi.. fhewww

Jari Manis said...

nak ramai kawan sebenarnya..kawan di alama maya dan juga nk kongsi pengalan travel..sis JM kan suka travel so sbg rujukan buat mereka yg minat travel gak

Jari Manis said...

nak ramai kawan sebenarnya..kawan di alama maya dan juga nk kongsi pengalan travel..sis JM kan suka travel so sbg rujukan buat mereka yg minat travel gak