HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Saturday, May 9, 2015

Perbezaan mak dan abah yang sangat ketara

Assalamualaikum w.b.t

Aku gelak sengsorang tengok gambar ni semua dan pastinya aku nak korang rasa geli hati yang sama. Hehehhe. Betapa berbezanya penjagaan anak oleh kedua orang mak bapak kita kan? Kalau mak tu boleh tahan lagi , kalau bapak?? Geleng kepala ajelahhh. Hikhik

Sempena Hari Ibu , jom klik link bawah ni

Semua gambar credit SINI .

1.Bermain bersama-sama di taman tema.


Pic kiri : "Seronoknya naik buai dengan Mama"
Pic kanan : "Papa, i am so scared!!!"

2.Bawak anak jenjalan pergi pasar or sebagainya


Pic kiri : "I am the princess"
Pic kanan : *cool huh?*

3.Cara nak bagi binatang makan


Pic kiri : "Kuci kuci , please eat this"
Pic kanan : "Arghhhh , that this is so cool!!!"

4.Lets eat


Pic kiri : "Here you are"
Pic kanan : "Eat this first"

5.Spending a good evening with parents


Pic kiri : "Im so happy"
Pic kanan : "Papa!!!"

6.Riding a bicycle with lovely parents


Pic kiri : "Meh mama pegang kan supaya Aini tak jatuh ye." *roda tiga kot??*
Pic kanan : "Danial tengok dulu Papa main macam mana , nanti papa beli beskal lain"

7.In the house


Pic kiri : "Once upon a time..."
Pic kanan : "Sebabkan papa yang beli game ni , papa yang kena main dulu tau." , "Yes your highness"

8.I love you my honey bunny


Pic kiri : "My love"
Pic kanan : "This is how I LOVE YOU. Hehe"

9.Let us take some good fresh air



10. This is how we play the game 


Pic kiri : "Thats right , you are doing good my dear."
Pic kanan : "Ohhhhhh!" 
Pink daughter : " SO COOL!!!!"

Dahsyat gilaaaa yang last pic tu kan? Hahahahahah.
Apa korang rasa lepas tengok gambar ni? Gelak sendiri kan? Hahahah

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

11 comments:

Farah said...

Memang tergelak sendiri.

Princess Mimi said...

hahaha..kelakar ..lagi2 klu yg papa tu adoiii

yoorin melacolea said...

memangggg... papa memang macam tuuu.. lagi2 part tonggeng kan anak tuuu..adehh..

Afiqah said...

hahahaha memang begitu jawabnyaaa

nurul mustafa said...

sebab mak romantik, ayah cool. hahaha..

Farrah MF said...

Kelakar kan. Tadi terserempak kat fb. Memang gelaklah. Tapi ada benarnya :)

Miss Xyz said...

thanks sbb postkan ni. sbb ada nmpk kat fb tp link kat sana prob lah apalah. akhirnya dpt jugak tgk

ahaha nice!

Firzanah Azhar said...

yang 11 tu serious lawak! ahahahah papa is ohsem while mama treats us like a princess, agree? xD

anamizu said...

PAPA cool! hahahaha klakar je nengok bila papa yg jaga hehehe

Sweethoneybelle said...

hahahaha yng gambar no 8 tu husband kak penah buat camtu kat baby ayish . . adoi nak tegelak betoi bila tgal baby kat babah dya . hehehe .

Anis Ifham said...

lasaknya kaum ayah menjaga anak. ahahahaha.