HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, May 22, 2015

Scene ini bukan drama semata-mata

Assalamualaikum w.b.t

Kalau sesiapa yang masuk Universiti mengharapkan dapat jodoh dengan terlanggar bahu then kertas semua bersepah , lupakan ajelah sebab semua assignment dalam pendrive.

Pernah baca statement copypaste ini? Hehe. At first , aku pun rasa benda ni hanya wujud dalam drama semata-mata. Sesape yang pernah layan drama melayu hok zaman universiti kolej tu mesti akan terjumpa scene yang macam ni. Citer hindustan pun lebih kurang je. Hoho

Gelak sendiri.


Okay , aku nak cerita pengalaman yang betul punya. Korang ghase scene macam ni memang wujud kat dunia drama aje kan? Nah , cheq habaq mai. Aku dan rakan sekelas adalah saksi scene tersebut adalah real!! Hahaha.

Habis je kelas , kami diberitahu untuk berjumpa dengan koordinator. So, semua orang menuju ke tempat yang sama. Masa ni , masing-masing penuh buku di tangan. Buku memang tebal baq hang , dengan kertas itu ini lagi.

Suddenly , one of my friend tengah asyik berjalan and nak naik tangga kecil , habis semua buku dia terjatuh and bersepah. Jatuh , angkat then jatuh lagi. Masa tu aku dengan beberapa orang classmates yang lain ada kat belakang dia , konon lah nama dia Dewi Yusra. Pastu dengan tiba-tiba Raden Amzar datang dari belakang terus ambilkan buku yang jatuh tu and hulurkan buku tersebut kepada Dewi Yusra. Masa terhenti dua saat.

Can you imagine the scene?


Lebih kurang macam ni lah reaction aku bila nampak scene ni depan mata. HAHA

Aku : Eh , scene nih macam dalam drama lahh! Tak sangka aku , wujud jugak!!!
Other classmates : Aaah laa. Wow jodoh!!
Aku : Dah nak habis semester , dapat jugak aku tengok scene yang macam tak mungkin ni. HAHA

Walaupun tak sebijik , tapi lebih kurang lah story line dia kan? Hehe. Sampai sekarang aku dan classmates lain tak boleh nak move on dengan scene ni. Yang menjadi saksi sahaja yang sentiasa teringat-ingat. Miaaahahahahah. Kelakar okay.


Memang betul sekarang ni banyak assignment dalam pendrive je , tapi ada sesetengah assignment tu you kena submit by hard copy , not by a soft copy.

I wish I could snap the moment. Tapi.. tak pegang phone waktu tu. Hehe
Okay itu aje ceritanya.
Bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

10 comments:

Gee Lion said...

dah tu acaner, ada bunga2 cinta tak antara dewi yusra dgn raden amzar tu? atau cuma scene semata-mataaaaa..... ?

Harraz Maulawi said...

:)).. pling lwk, ada Dewi, Raden Amzar n EunHyuk :D

sis prnh bca novel Suami Aku Ustaz? Haha.. Sy tgok novel ni jdi realiti di skolah sy.

Izzati Amira said...

@Gee Lion tu la.. dewi yusra tak nak. raden amzar okay je. hiihihi

Izzati Amira said...

@Harraz Maulawi

tak pernah baca. hohoh

Lenne Danielle said...

OMG hahaha! Drama sebabak tu real rupanya XD

syasandeul said...

saya dah boleh imagine, ok sebenarnya nak cakap.... MACAM BEST JE DAPAT ALAMI SCENE TU (SEKALI KALAU MAMAT TU HENSEM) hahahahah

Farah said...

Teringin juga nak tengok scene macam ni. Tapi dekat sini budak-budaknya kadang-kadang datang kelas berlenggang je. Memang takkan nampak la scene macam ni.

Eka Tikah said...

alahai, kita tak merasa scene mcm tu. haha. tapi betul tu, walaupun ade softcopy, hardcopy masih perlu. softcopy simpan sebagai backup kalau hardcopy hilang. hikhik

Zierwa Zainal said...

pergh.. zz dh hbis belajar pun tak pernah jumpe scene mcm tu kot..haha.. best gile..

Anis Ifham said...

who-hooo. wujud jugak ea scene tu walaupun ramai orang kata mustahil? memang rare lah! :D