HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Saturday, May 16, 2015

Today's vocab : Adrenaline junkie

Klik : 1 , 2 , 3 & 4 . Thank you.

Assalamualaikum w.b.t

Yes. Kita akan start share beberapa vocab baru mulai hari ini. Aku nih kengkadang suka jugak layan movie omputeh (kadang-kadang sangattt) atau tengok korean shows, pastu bila ada a few words yang aku tak faham , aku akan bukak kamus @ guna google translate untuk terjemahkan sesuatu perkataan. Lepas dah tahu tu , "Oh..." , then lupa , sebab tak selalu guna perkataan tu dalam kehidupan seharian. So, bila kita buat elaboration sikit , mungkin kita akan terbiasa dengan perkataan tersebut. Harapnya lahhh.

Apa maksud 'Adrenaline Junkie'?

Maksudnya , seseorang yang mencari / melakukan sesuatu aktiviti yang luar biasa dan menyeronokkan dalam sesuatu pengembaraan mereka.

Okay, that's me. HAHAAHHAHA. Joke.

Seorang 'Adrenaline Junkie' ni selalu busy dan stress dengan kehidupan harian mereka , jadi mereka akan mencari sesuatu aktiviti yang betul betul mencabar diri untuk lepaskan tekanan mereka. Lebih kurang macam tu lah.

Yeahhh , aku tak rasa aku boleh berada dalam kategori adrenaline junkie ni. Golongan ni memang suka buat aktiviti yang gilaaa luar biasa. Aku tak mampu. Heheh

Nope , aku tak mampu duduk dalam sangkar sambil bagi ikan Yu daging dalam laut.
 Tidak , aku tak sanggup nak berjalan atas tali yang halus dari satu gunung ke gunung yang lain.


NO-NO!!!

Ada kat sini tergolong dalam golongan Adrenaline Junkie? Hehe.

Klik klik sini jom : Daisy , Sunflower , Blossom & Hibiscus.

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

6 comments:

Aisyah Az said...

hahahha jom lah sis buat macam dalam gambar tu.ahaks mati kejong bergayut dekat tali halus tu. mihmih

Encik Skema said...

thanks for sharing. Hahaha,, sama la.. selalu banyak jumpa perkataan yang tak faham, then pergi translate,, tapi lepas tu lupa sebab perkataan yang kita cari tu bukannya selalu dalam kehidupan seharian.



#blogwalking setelah sekian lama busy
#nuffclick

Eka Tikah said...

pehhh. tak sanggup. gugur jantung. haha. kite ni pengecut ><

Nurulhuda Abu Hassan said...

Fuuuhhh, extreme giler gambar tuhh. Nak tercabut jantung tengok. Baru tengok, belom try lagi. hahhaa

Farah said...

Bukan adrenaline junkie sebab takut banyak sangat benda. Tapi, teringin nak skydive. hehe

Jari Manis said...

ohh..tidak..mmg x lah