HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, July 8, 2016

TOP Favourite Lagu Raya


Assalamualaikum w.b.t

Bila dah tiba musim raya ni , siapa yang tak suka dengar lagu raya woi. Aku minat lagu-lagu raya yang lama je. Perghhhh feeling dia tu tak payah cakap la. Setakat ni aku tak feveret lagu raya yang baru. Lagu raya ni , kalau nak best , elemen tradisional tu kena kuat. Maksud aku , gunakan alat muzik macam gendang , rebana , kompang , angklung , gong , seruling ataupun yang lain-lain sama waktu dengannya.

Barulah best , ni guna gitar , drum.. takde feeling lahh!

Jenis aku , suka dengar lagu raya yang macam kat bawah ni. Tak de yang sedih-sedih. Aku tak suka dengar lagu raya yang sedih-sedih. Hahahah.



Bonus

Puasa Dulu Baru Raya // Raihan
Raya // Jalil Hamid
Diari Ramadhan Rafique
Harapan Ramadhan // Raihan & Man Bai *feveret lagu bila tibanya Ramadhan.

credit google.com/image

Apa lagu kegemaran korang bila tiba musim raya ni? Do share.
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

10 comments:

PeRdU cINta said...

Hehe...kak PC 50 50..yang lama..yang baru..best..

Farrah MF said...

Akak suka lagu raya yang lama2. Aman Shah, Sudirman, Aisyah,...Tapi lagu raya semua best sebab spirit raya tu ada :)

Eka Tikah said...

kite suke lagu raya dulu2 drp yg skrg. hehe

انيس ادنن said...

semua lagu raya yang lama feveret. lagu baru entah apa-apa.

Aniey Yusoff said...

sememangnya lagu lama2 yg menjadi kegemaran..lagu sedih pun xpe baru rasa feel nak balik kg hihi

Azwar Syuhada said...

Lagu raya lama rasanya lagi best berbanding lagu raya sekarang.

emma diana said...

Semua lagu juga emma suke :)

N Nina said...

lama tak dengar lagu raya haha
selamat berpuasa kak zati

Nurul Aini said...

lagu evergreen jugak yang menusuk kalbu gitteww

Aisya 사구라 said...

boleh kata semua lagu raya sy suka tp yang ada special place in my heart lagu lebaran ini raihan tu <3 ada memori ngan bff <3