HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Sunday, December 20, 2015

Movie Review : Dilwale 2015

Assalamualaikum w.b.t

Semalam merupakan hari pertama bermulanya study week aku. Alright. Apa yang aku buat? Aku pergi enjoy movies dengan girls-in-my-family-only petang semalam. Abah on duty, my brother belum start cuti mid-sem lagi. So, kami berempat hangout ke Jusco.

Teringat yang housemate ada cakap pasal nak tengok movie hindustan Dilwale. Lakonan Shah Rukh Khan dengan Kajol tu. Waktu tayangan, aku tengok kat website start 3:30pm , terus rush siap.. dengan jammed lagi (ramai nya keluar weekend ni??? belum gaji kot?? hahahaah) , sampai jusco jam 3:50pm siap parking. Sampai atas adik cakap ada tayangan jam 4:15pm , fhewww. Terus beli tiket ahhh.

Act, aku ada follow twitter @iamsrk , so dia ada update lah pasal movie baru dia nihh. Aku betul-betul ingat yang dia mungkin sambungan citer Dilwale Dulhaniya Le Jayenge tu.. rupanya tidak. Hahahaah. Kedua-dua hero dan heroin ni gangster rupanya.

Tarikh tayangan : 18 December 2015

"Everyone has a heart.. but not everyone.. is a 'DILWALE' (big-hearted)"



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, December 12, 2015

UiTM Konvo ke-83 , Seri Iskandar

Assalamualaikum w.b.t

Hampir sebulan sudah minggu konvokesyen UiTM dah berlalu.. dan tinggal aku...yang baru nak update story dekat blog. Miahahahaha , busy dengan life degree. Soon , final exam. Cepat sungguh masa berlalu. Doakan aku please.

My part of the day.


Untuk diploma ni tak hire la photographer , sebab takde feel lah time konvo nih. Heheh. Dengan busy nya kemain , penat gilaaa tahu. Dalam masa dua hari tu lah nak ambil jubah , nak settle itu ini. Pastu dapat jadual konvo petang pulak kan , , nak pulangkan jubah lagi, ambil skrol lahh, busy sehhh. Aku kejar masa , sebab tu laaaaa. Tak rajin lah nak patah balik ke SI dari Taiping untuk pulangkan jubah. Lewlsss. Balik Melaka lagi. Hmmmmm.
Gambar dengan member memang banyak , banyak yang berpeluh-peluh. Hahahaah. Better lah daripada hujan kan , kalau hujan susah la nak tangkap gambar kat outdoor. By the way , thanks kepada mak abah yang sentiasa support , sentiasa paham aku , tanpa dorang , mustahil sangat aku akan dapat bergambar macam kat atas ni , kan?

Yaaa , mak abah je yang dapat attend konvo aku haritu. Adik-adik lain tak dapat join , sebab one of my sister wajib attend dia punya SPM. So sad. Thanks Akin , Kakcik & Adik , sebab bagi akak buli korang time akak tengah stress.Wakakakaaa.

Thank you for everything. Terima kasih kawan-kawan , para lecturers semua. Sarang hamnida~~ wuuuuuu.

p/s: Doakan final degree aku untuk semester pertama ni. Two more weeks to go. Semoga Allah permudahkan segala urusan Izzati dan rakan-rakannya. Aaaaminnnnn.

Kbye.




Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.