HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Saturday, June 27, 2015

CPUV #41 , #42 dan #43

Assalamualaikum w.b.t


Thanks.
#41 uMobile
#42 Nando's
#43 Resort World Sentosa

Alhamdulillah , sila melekat lama sikit ye. Hehhe



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, June 23, 2015

Macam mana nak jadi dropship agent ?

Assalamualaikum w.b.t

Aku baru dengar pekerjaan as dropshipper ni dalam 2-3 bulan yang lepas. See ? Betapa ketinggalannya aku apabila memerapkan diri di dunia Tapah. Haha. Sekarang ni aku tengah free , sambil lepak kat rumah (belum start cari kerja lagi) , aku buat kerja fulltime as dropship agent. Tapi sekarang ni dah jadi part time , sebab dah ade kerja tetap. Hehe. Sayang pulak nak tinggalkan.

Dropship agent.
Secara ringkasnya , dropship agent ni kerja korang adalah sebagai tukang ambil order. Interaction korang as dropshipper dengan customer sahaja. Segala kerenah/karenah customer , you ols yang tanggung.

Ciri-ciri yang korang harus apply dalam diri untuk menjadi seorang dropship agent ;
a) Rajin , alert , bersungguh-sungguh
b) Pandai handle customer
c) Penyabar
d) Wajib ada online banking ( eg : maybank2u ) @ asalkan ada bank akaun pun okay!
e) PALING PENTING , JUJUR & AMANAH.

Credit : babyandkidstore.com.my

Mudah je nak jadi dropship agent ni. Yang penting korang kena betul-betul rajin promote barang yang korang jual tu dengan bersungguh-sungguh.
Steps :
1. Pilih mana-mana supplier yang memerlukan perkhidmatan dropship agent.
2. Pastikan supplier @ seller tersebut adalah antara yang boleh dipercayai. Emel atau direct message through whatsapp or whatever untuk bertanyakan segala perihal yang korang nak tahu pasal produk tersebut.
3. Deal dengan seller harga dropship yang ditetapkan.
4. Mulakan khidmat sebagai dropship agent sebaik sahaja ada persetujuan antara you dengan seller ( start promote barang melalui online @ face to face marketing ) .
Kalau tak paham lagi , you ols tanya aje dari A-Z macam mana nak jadi dropship agent ni.


Cerita aku.

1. Survey.
Macam aku , aku buat survey dulu. Menggunakan '#dropshipdiperlukan' @ sebagainya di instagram , aku scroll mana-mana produk yang aku rasa , aku boleh bawak atau aku boleh jual barang ni. Self confidence tu kena ada lah ye. Rambang mata tu memang lahh , macam-macam item kot korang boleh jual, tapi aku prefer dropship agent yang tidak memerlukan modal. HAHAHA. Kena pandai cari yer.

Aku kecikkan skop aku dari berlambak-lambak sellers yang memerlukan dropship agent tu , aku pilih 4-5 sahaja. Yang jual-jual baju, kasut, beg tangan dan sebagainya. Kalau item tu kena dengan jiwa kita, confirm kita boleh jual produk tu. Hehee. Inshaa Allah , rezeki tu ada.

2. Bertanya.
Aku whatsapp kelima-lima sellers tersebut , dan tanya beberapa soalan macam...

i. Saya berminat nak jadi dropship agent , ada apa-apa requirement yang perlu saya patuhi? ( formal gilaaa kan??? hahaha )

ii. Kalau tak faham lagi konsep dropship agent ni macam mana, mintak sellers jelaskan sekali lagi.

iii. Tanya pulak soalan berkaitan dengan payment. Berapa fixed price yang sellers amik, untuk mark up price kita boleh tentukan sendiri.

iv. Ambil tahu serba sedikit pasal item yang kita nak jual ni.
Tips : Tak kesemua sellers beri requirement yang kena dengan kehendak kita. Kalau pun semua requirement tak memberi masalah buat korang, tapi saranan aku.. jangan TAMAK. Kenapa? Pilih satu item yang korang rasa okay dulu. Bila dah pandai manage satu item ni , barulah boleh tambah item lain. Kan??
3. Buka akaun ( instagram @ facebook @ etc ).
Cara aku. Aku bukak akaun instagram baru. Khas untuk nak jual barang sahaja. Lepas dah create akaun baru , masukkan dua tiga sepuluh gambar pasal barang yang korang nak jual. Pastu dengan serta merta nya korang kena generate followers seramai yang mungkin.

Randomly following others account. 
Mana nak cari?? Kalau yang tanya ni baru pestime guna instagram aku boleh maafkan lagi , kalau yang dah bertahun guna tapi tak tahu jugak , memang mintak kaki. Haha. Okay macam ni, pergi lah mana-mana akaun yang banyak followers tu, korang follow je semua. Setiap hari follow je mana-mana akaun yang korang belum follow.

Kenapa? Sebab kita tak tahu dalam banyak-banyak orang tu, siapa yang berminat nak beli barang kita kan? So, follow aje semua. Fyi , instagram hanya membenarkan korang follow others acc 20-30 acc at once. Tunggu dalam 5 minit , pastu follow lagi 30 akaun dan follow lah lagi yang lain. Ikut pengalaman aku , macam tu la kekdahnya.

Cara cepat nak gain follower ni senang je , tapi kena keluarkan duit sikit la. Akan ade sellers yang boleh tolong up-kan kita punya followers dari hari ke hari. Memang laju lah followers korang naik. Aku tak ikut pun cara ni sebab aku tak nak keluarkan sedikit modal pun. Hahah.

4. Jaga hubungan baik dengan sellers dan customers
Berbudi bahasa lah hendaknya ya. Customers ni macam-macam perangai , so kita sebagai sellers (jugak), kena lah layan customer kita elok-elok. Kalau kau konghajo atau nak tak nak layan customer , memang customer tu cari lain la weyyyy...

Hmmmm, buat masa ni. Tu ajelah dari aku.

Kata-kata 20 sen , harap berguna lah ye :
Saja nak bagitau ni , untuk sellers @ dropship agents yang baru nak jinak-jinak macam aku ni , jangan lah jual barang dimana harga asalnya RM15 you ols kutip RM30. Cekik darah ke apa ni? Adat berniaga ni tak boleh nak cepat untung sangat , you ols kena pandai bikin strategi untuk bertahan lama and kaut untung tau.
Agak lah wehhh, tolong lah jadi melayu jangan tamak sangat. Hahaha. ( selalu aku perasan penjual melayu wat gini. hmmm, macam mana nak maju? )

Nak tambah atau share apa-apa kat entri ni? Meh share sini.
Terima kasih sebab sudi baca.
Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, June 21, 2015

Tak busy tapi penat dia ya ampunn.


Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah , sejak semalam dah tiga hari aku bekerja sebagai kerani sementara. Kedai tu baru je bukak , so keperluan office dan kerja yang berkaitan tak ade lagi. Bosan tu memang ye. Sebab tak ade benda nak dibuat.. duduk aje dalam office. Hari kedua aku bawak member join kerja sekali , lagipun dorang memang tengah cari pekerja.

Ini kali kedua pengalaman aku bekerja. Tapi haritu barang keperluan kedai semua dah ada dan aku just jaga kedai sahaja. Kali ini , boleh dikatakan 80% barang keperluan memang tak ade langsung. Tapi , office kena gerak jugak la.. Slow slow gitu. Sebagai kerani sementara , aku lah yang kena pergi beli barang tu semua. Daripada stationeries , cabinet , barang cuci tandas , nak pasang internet bagai... semuanya aku. HAHA. Nasib la aku bawak Timah kerja dengan aku sekali , boleh tolong aku beli barang tu semua. Penat woi.


Tambah-tambah bulan puasa ni kan... Takkan la aku nak jadikan alasan , puasa tak boleh buat kerja. No no... tak boleh. Just tak boleh minum air je. Relax ahhh. Nama pun nak cari pengalaman kerja kan, so kena la buat betul-betul.

Balik kerja tu memang penat la sebab tempat kerja jauh. Drive guna auto pun penat woi , nak hadap jammed orang pergi bazaar and balik kerja lagi. Sampai rumah terus mandi and solat bagai. Then bukak puasa, Maghrib , tunggu waktu Isya' & terawih bagai.. balik tu terus knock off. Kalau penat sangat , sahur memang aku tak bangun. Ni baru TIGA hari weyyy. Allahu , kuatkan lah jiwa raga ku untuk mencari rezeki yang halal. Aaaminnn.


By the way , since habis semester 6 sampai lah tiga empat hari yang lepas.. aku jadi dropship agent , bosan kot duduk rumah tapi tak de duit. Nasib baiklah terfikir nak jadi dropship agent ni.. Ade la dalam dua hari aku fikir dulu macam mana nak buat itu ini. Nanti aku share macam mana nak jadi dropship agent ni tau. Inshaa Allah. Kalau betul-betul fokus , boleh dapat beribu sebulan. Untuk beginner macam aku ni , baru ratus je.. Alhamdulillah. Terima kasih kepada customer yang percaya pada perkhidmatan aku. Hehe.

Lepas ni agak sukar nak update entry dan blogwalking bagai. Seminggu sekali mungkin. All the best okay. Selamat berpuasa semua.


All pics credit to google & tumblr

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, June 17, 2015

CPUV #38 , #39 & #40

Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulillah. Thanks Dumex , Perfecto Popcorn & Tesco lebih jimat.
Dah baca review pasal Perfecto Popcorn?? Macam sedapp kan? Heheh
Yum Yum... Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, June 15, 2015

Food review :Truly Signature & Trulytwo Cafe

Assalamualaikum w.b.t

Lepas aktiviti berkayak di belakang Zoo Melaka , Ayer Keroh. Kami bertiga menuju ke boutique cafe yang baru bukak di Bukit Baru , Melaka.

Truly Signature & Trulytwo Cafe. 
Konsep : Premium Label Concept Boutique & Cafe
Instagram : @trulysignature & @trulytwocafe


OPEN DAILY : 12 PM - 9 PM


Muka pintu Butik Truly Signature di Bukit Baru , Melaka. Cantik kan? Serba putih dindingnya. Memang cantik lah. Kira-kira 10-15 minit dari Aeon Jusco Melaka lama. Masa masuk tu , kami menerima greetings dari pekerja butik.


Sebaik sahaja bukak pintu , korang akan nampak kerusi meja dimana trulytwocafe ni berada di ground floor bangunan. Simple and nice. Trulytwocafe ni hanya menyediakan dessert yang sweet-sweet gitu. Tiada makanan berat. Nak bersantai , lepak dengan members sesuai lah.


Kat belakang cafe tu ada banyak design baju dan tudung dari jenama yang femes jugaklah seperti Tudung Ruffle , Modvier & banyak lagi. Boleh cekidaut dekat instagram dorang okay.

Dekat tingkat atas pun ada jual baju jugak , cuma kiteowang tak naik atas pun. Datang nak lepak makan je.


Tujuan kami ke sini sebab nak pekena desserts dekat trulytwocafe ni je. Disebabkan aku ni follow both of their ig , gambar-gambar desserts yang dorang share memang mouth-watering habes!! Gagah tak gagah jugak lah nak datang sini. Heheh



Sundae Cheese Cakes

Hidangan dessert yang pertama sampai ke meja pilihan Shera sherot , hihi. Masa nak pilih menu , aku refer ig je sebab dalam menu book takde gambar , so nama yang pelik-pelik tu aku tak tahu rupa dia macam mana. 

Ianya adalah campuran cheese cake & caramelised walnut di bahagian bawah , di tambah pula dengan 3 skop aiskrim berperisa vanila dan juga butterscotch sauce kat bahagian atas aiskrim. Bagi aku , cheese cake dia memang sedap , aiskrim vanila toksah dok cakap lah. Paling enak caramelised walnut dia tu.. aku sukaaaaa... Very recommended!!


Hazelnut Milkshake & French Miniature 

Hazelnut Milkshake.
Fiqa yang order air ni , well feveret aku walaupun first time aku minum Hazelnut Milkshake nih , well aku suka minuman yang ada rasa kacang ni. Sedap memang sedap , rasa dia tak terlalu manis sangat. Topping dia tu aku rasa dia letak eskrem dengan butterscotch sauce. Dah last last tu baru aku terfikir... kacau butterscotch tu dengan air laaaagiiii sedap. Serius!!

French Miniature.
Ni aku yang order sebab deco dia cun. Miahaaahaa... Apa yang ada dalam hidangan dessert yang satu ini adalah Chocolate Mousse , Panna Cotta & Creme Brulee with vanilla ice cream. Yang ni memang sweet habes. Terutamanya yang Panna Cotta ( with strawberry on top ) dan Creme Brulee tu. Aku bukanlah penggemar makanan yang manis sangat ni , so bagi aku benda dua ni memang manis. 

Yang aku puas hati , atas strawberry tu dia ada letak sauce ape tah @ dia guna madu.. masa aku gigit strawberry tu , mula-mula rasa manis , kemudian baru muncul rasa masam strawberry. Best! Choco mousse pun sedap.


Overall okay. Customer service okay ; 3.6 bintang 
Greetings masa nak masuk tu okay. Apa-apa soalan yang kawan aku tanya pasal desserts yang dorang provide diberi explaination yang baik. Masa nak tengok baju , takde pekerja yang ikut bontot customer. Cuma lack sikit masa nak bayar , yang jadi cashier tu tak senyum & dorang tak provide bil . Tak perasan pulak kalau ada notes 'nak bil @ resit kena mintak'. Well , aku memang perlukan resit untuk kira & semak perbelanjaan aku. Hehe.


Nak tahu alamat dan banyak lagi pasal dorang , silalah follow instagram dorang okay!!

Okay itu je. Bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, June 14, 2015

Lirik Lagu OST Eksperimen Cinta - Mungkin Kamu // Sissy Imann

Assalamualaikum w.b.t

Semalam cerita adaptasi novel karya ANJELL iaitu Eksperimen Cinta sudah mula ditayangkan di tv3. Korang boleh tengok cerita tersebut setiap Sabtu dan Ahad jam 7 petang.

Baca review novel Eksperimen Cinta kat SINI.

Well , sis suka dengan lagu tema cerita tersebut , Mungkin Kamu nyanyian Sissy Imann.


*************************************************
Lirik Mungkin Kamu // Sissy Imann

Kau melihatku dari jauh
Mungkin anganku atau fantasiku
Ku terdiam dan terkaku malu
Menunggu masa-nya kau menegurku

Tapi... sebenarnya mungkin pernah bersua kita..

Mimpi indahku terbayangkan kamu
Sepertinya oh dejavu datang siang malam ku
Terlihat kamu disana ku tak terdaya
Pernahkah kita bersua dimanakah lokasinya

Mungkin di Paris?
Mungkin di London?
Mungkin Jakarta? Atau Korea?
Mungkinkah dirimu? Mungkin kamu!

Pa rappapara rappara.....

Kau tersenyum dan terus menyapa aku
Tidak ku sangka dan tidak ku percaya
Tak terkata apa nak  dikatakan
Dan tak terucap apa nak diucapkan

***************************************************


Sedap pulak lagu ni bila first time dengar semalam. Ye lagu ni lagu dah lama , tapi aku baru dengar , so what?? Baru lepas tengok music video ni tadi. Sambil dengar , sambil salin lirik , double check dekat video satu lagi yang ada lirik. Hehe.

Part Korea yang sedap dengar tu. Haha.

Aku terbaca satu komen ni..

"Mungkin di Parit? Mungkin di Lendu? Mungkin Jelebu? Atau Kerian?" HAHAHAHAH sengal gilaaaaa


p/s : Nanti nak serbu karya ANJELL yang terbaru , Tundukkan Playboy Itu & Suamiku Paling Sweet. Wahhh wahhh. Sis tak sabar okayy. Takde peluang untuk ke kedai buku lagi. Huhuhu... tazzabarrr...

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, June 13, 2015

Activity : Kayaking with fellow friends

Assalamualaikum w.b.t

Semalam (Khamis), seharian keluar rumah. Pagi teman mak pergi pasar sampai lah ke tengah hari teman mak belanja barang dapur. Penat. Lepas balik tu , rehat setengah jam , ada date dengan member pulak...sampailah ke malam. Ayoyo , dengan sesat malam toksah dok ceghita la. Macam mana boleh sesat pun gua takpaham. Haha. Senang ceghita , terlepas pandang aje la. Hmmmm

Okay , berbalik pada cerita asal , Khamis lepas Shera ajak aku keluar. Dia dah lama teringin nak pergi wall climbing kat Tasik Ayer Keroh. Act , dah lama plan , katanya nak pergi makan krim putar area Melaka sekali. Sudahnya dia pun tak tahu tempat tu kat mana , dia kata dia tengok instagram kawan dia. Lulz , lain kali tanya lah tempat tu kat mana. Haha.

Kita cerita aktiviti kami kat sana dulu ye.

Game yang disediakan , wall climbing, kayak, cycling, flying fox dan beberapa game lain disediakan di situ. Harga murah murah je wehhh , majoriti permainan harga RM 3. Tapi haritu Shera bayar RM 3.20 ( 20 sen GST ).


Shera je yang panjat. Tangan aku tak cukup kuat untuk tampung berat badan sendiri. Miahahaha. Tu je yang paling tinggi dia boleh panjat sampai tangan cramped. Yela, panjat tak warm up..kan da kejang tangan tu. Tunggu lah aku dah ringan sikit , aku panjat la. Hahahahahahaahahaha... haha *semput* Hahahahhaa.

Well , aku memang dah lama nak main kayak kat sini. Mujurlah ada geng yang tengah free. Hehe



Tak lama lepas tu Fiqa yang baru habis kerja dari MITC terus datang ke tempat kiteowang. Hehe. Aku memang suka berkayak. Tapi kali ni kiteowang banyak rehat. Kayak sampai ke tengah tasik , then stop. Menikmati keindahan alam. Hoho. Cantik wehhh

Kebetulan pulak masa kiteowang datang tu orang ramai tengah praktis main water boat. Pertandingan diadakan selama tiga hari start dari Jumaat (semalam). Syok jugak tengok boat laju + bising tu pusing-pusing. Kalau terlanggar objek je terus mati. Hoho.. kesian...


Besok last day!! Sape yang nak beriadah bersama keluarga boleh lah ke sana ye.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Friday, June 12, 2015

Pekerja butik berjenama sombong? Tak friendly?

Assalamualaikum w.b.t

Haaaa sudahhhhh...
Credit : facebook TL

Well , dengan Zizan Razak pun pekerja tu pandang berlagak? What the fishh. Lain lah kalau aku yang serba simple lagikan biasa tidak berduit ni datang ke sana semata-mata untuk cuci mata *tengok-tengok sahaja* dorang buat macam tu kan? Hahaa.

Mungkin lahh , ada sesetengah customer yang DATANG SAHAJA tanpa membeli apa-apa barang di butik mereka , mereka pandang customer tu atas bawah? Lulz. Perlu ke judge? Kerana nila setitik rosak susu belanga , kerana sikap berlagak minoriti pekerja yang bersikap berlagak ini , ianya boleh effect imej pekerja butik berjenama yang lain.

Itulah kelemahan SIKAP pekerja di Malaysia , terutamanya pekerja yang terlibat dalam bahagian servis ni. Yang berkhidmat dengan pelanggan , yang berhadapan face to face dengan pelanggan. Kami , as customer tak mintak pun awak (pekerja) senyum , tersengih atau terpaksa menghadiahkan senyuman buat customer dua puluh empat jam. Tidak. Cukuplah customer tu rasa layanan servis yang korang provide tu ikhlas yakni... TAK FAKE. Well, ade jugak yang cakap , kalau tak suka pun , pura-pura senyum ajelahhh. Bukan kenal pun. Lantak kau lah jahh.


THIS

NOT THIS !

Credit : google/image

Kita tak tahu , mungkin untuk kali pertama , customer tu datang tengok-tengok sahaja. Mungkin akan ada yang buat survey kali pertama nak tengok macam mana servis layanan pekerja terhadap pelanggan. Kalau sangat memuaskan , inshaa Allah customer tu pasti akan datang di lain hari , cerita kat kengkawan dia betapa bagusnya servis dari sesuatu kedai tersebut. Next , dia akan bawak segerombolan geng serbu kedai korang. Who knows?

Wahai pekerja sekalian , letakkan diri anda sebagai customer yang sensitif dan cerewet , mesti akan ada yang terfikir betapa banyaknya kekurangan yang harus diperbaiki. Mereka tidak mengharapkan servis yang 100% perfect , mereka pun paham.. kita ni semua manusia biasa. Kengkadang ada mood bagus , ada yang tak.

Pakai selipar kotor masuk butik? Pakai baju bundle , baju pasar malam masuk butik? Derrr , tak payah lah expectation tu tinggi sangat , takkan nak masuk butik kena pakai baju ratus riban? Agaklahhh... Asalkan dia bukak pintu masuk kedai , itulah customer kau. Layan lah mereka sebaiknya.

Tapi , as customer pun tak payah lah nak kerek sangat kalaupun kau banyak duit.
Learn , Improvise & Be nice to your customer.

*macam mana lah aku ni nanti kalau kerja bahagian perkhidmatan @ servis..hmmm*
Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, June 10, 2015

Kenapa perempuan tak pernah puas dengan 5 helai tudung?

[Artikel Pengiklanan]

Assalamualaikum w.b.t

Persoalan yang sering diajukan oleh bapak aku.

"Kenapa perempuan selalu siap lambat? Terhegeh-hegeh!!"
"Tudung nak beli banyak-banyak buat apa? Beli 5 cukup lah! Membazir!!"

Berapi. Berapi kepala otak & hati aku bila memikirkannya. Kadang-kadang tu aku diamkan aje , kadang-kadang tu aku akan cuba backup kaum perempuan. Hahaha. Abah bukan perempuan , so abah tak tahu macam mana , bagaimana perasaan perempuan nih. Laki apa tau? Dorang tak pakai tudung , hahaha. Well , nafsu yang sembilan ni lah kena kawal ye hakak hakak para adik sekalian.



@minapandora
@minapandora

Mencari tudung labuh atau tudung berbidang besar? Tudung bidang 50? Tudung bidang 55? Tudung bidang 60? Jom follow instagram @minapandora nih. Mereka ada jual tudung labuh yang cantik-cantik warnanya tau. Korang pun ghase geramm nak borong semua!! Semua warna cecantik , selesa , tak jarang dan yang paling penting , MUDAH BENTUK!!


Tudung Naura ni material nya jenis crepe emboss , ada corak emboss di atas permukaan kain dia.


Tudung Naura & Tudung Squircle


Tudung Suri

Beli 3 helai , RM100 SAHAJA EXCLUDE POSTAGE. Affordable tahu!!
Jom visit @minapandora atau terus whatsapp 013 472 0115 untuk lebih details pasal jenama tudung El Sajida ni.

Okay bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, June 2, 2015

A Places You'd Rather Sitting Right Now!

Assalamualaikum and Anyeonghaseyo.

Malam niyh nak share gambar-gambar yang ohsem je ngan korang. Sampai aku yang tengok ni pun TERUJA HABIS tauu. Sape yang tak suka pergi ke tempat-tempat cantek macam niyh?? Tenang and happy sangat kalau dapat pergi ke tempat-tempat ohsem macam niyh. Sangat cantik!!

New Zealand




Colmar , France.

Gothernburg , Sweden

Thousand Island , Canada

Satorini , Greece.

Library in Germany.

Maldives

Ohsem kan tempat - tempat macam niyh? Ekcely , ada banyak lagi yang ohsem. Korang boleh tengok kat SINI. Ada 30 tempat yang sangat cantek and buat korang lebih teruja. Woot woot. So, nikmatilah keindahan alam ini sebaik yang mungkin , InsyaAllah.

Disebabkan churpchurp jugak aku dapat tengok gambar - gambar yang luar biasa kecantikannya ni. Banyak yang dorang share dengan kita. Hope korang enjoy. Credit : HERE .

Nak join churpchurp? Aku invite korang , pergi SINI.
Tak tahu macam mana nak buat? Aku ada buat tuto sikit kat korang , SINI.

Kbye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, June 1, 2015

CPUV #35 , #36 & #37

Assalamualaikum w.b.t


Wohoooo , CPUV baru Colgate Charcoal Goal , Glico Pocky & Cool Tea.
Nak tahu semua cpuv ni mengenai apa? Dont forget to click-click and baca information yang cuba disampaikan tau. Macek Zati pun nak click-click kat blog u ols jugak , nak baca apa maklumat berguna yang dikongsikan tu. Hehehe

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.