HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, February 23, 2016

Adakah anda seorang Introvert ?

Assalamualaikum w.b.t

Wahh , entry kali ni lebih kepada untuk mengenali diri sendiri.


Apa itu Introvert ? -> Introvert Personality Test 
Seseorang yang memiliki pandangan subjektif , seorang yang banyak menghabiskan waktunya dengan berfikir. Pemalu , penuh rahsia dan kurang gemar bercakap.

Apa itu Extrovert ?
Seseorang yang memiliki sikap terbuka dan kemampuan bersosial yang baik. Suka berada ditempat yang ramai orang dan mudah bergaul ataupun pandai menyesuaikan diri dengan orang luar. Mudah bergaul dan suka bercakap.

Apa itu Ambivert ?
Seseorang yang memiliki sikap introvert dan juga extrovert. Memiliki keperibadian yang seimbang dan dapat menyesuaikan diri di mana saat dia harus menjadi introvert ataupun extrovert.

10 Mitos mengenai individual yang bersikap Introvert


Lepas jawab quiz dekat link atas tu , ini lah hasilnyaaa ;


Actually aku rasa aku ni Ambivert personaliti , sebab ada masa aku suka jugak kenal dengan orang baru. Tapi , bila fikir-fikir balik , aku memang jenis Introvert laa. Yeahh , aku kurang suka berada di tempat yang ramai orang , aku lebih suka bersendiri atau buat hal sendiri. Tapi ada hari aku banyak cakap , satu hari pun tak habis. U ols pulak macam mana?

Kbye.

Source : 1 | 2


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

18 comments:

najwa zahid said...

done test. i'm ambivert..hehe

Maisarah Mimo said...

hi, nice entry. mai pun introvert juga.

Invisible Me said...

rasanya ramai yg introvert :)

BudakVanilla said...

BV ambivert rupanya :D

Aqilah Azmi said...

Qila pun ambivert but bc i know myself better thank anyone so rs mcm introvert lah kihkih

BELLA LEE said...

I'm an extrovert with some ambivert functions.

ELFarahin said...

still in my struggle to be an ambivert. 70% of me is introvert. hahaha..

Suhaiza Suki said...

cikja introvert!haha

Nazihah@Jiha said...

dah cuba test tu, dan sy ambivert..sy fikir mmg betul hihi kadang2 mcm izzati juga, suka diam dan bersendirian juga..easygoing :)

Izzati Amira said...

@Aqilah Azmi betul tu. kita je tahu diri kita mcm mana kan

Sally Samsaiman said...

will always be extrovert..hahahaha..never changed :P

miss fifi said...

I am positively an introvert yg kadang kadang perasan ambivert :D

Scdha Sein (SS) said...

ambivert kot... he he he...

Nadratul Syazwana said...

Rasanyaaaa introvert! Heheh. Sebab tu buat blog ekeke.

Ahmad Hasif said...

introvert weird??? -.-
hidup org suka hati org la.. boleh main suka judge weird.. haha


Assalamualaikum

Jemput join Segmen saya ya..

https://www.biskutsemperit.my/2016/02/pencarian-bloglist-bulan-mac.html

Icah Banjarmasien said...

Assallammuallaikum...salam ukhuwah.

Izzati Amira said...

@Icah Banjarmasien waalaikumussalam (:

Farah said...

Orang di sini introvert dari dulu sampai sekarang :D