HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, July 22, 2016

The freedom and struggle is real

Assalamualaikum w.b.t

FREEDOM


21 Julai 2016 | 10.23PM

Hai hai semua. Ada rindu ka? Saya pun ada rindu sama adik manis la. Lama sangat tak blogging sampai awkward tak tahu nak tulis apa dah ni. Hehehe. "How's your paper?", soalan kepada diri sendiri. Not well prepared and banyak sangat main banyak sangat tidor. Tak tahu lah kenapa dengan diri nih. Habes paper je memang rasa nak terbang lahh sebab dah hilang stress semua tu bagai. Tapi malam tu cheq saket kepala bagai nak rak laaaaa. Tak tidur pun sebab nak settle hal business kecik kecik ni. Hehee

Batchmates lain kemain tauu , dorang lepas habes paper pergi sambung beraya la, rumah sana sini kutip duit raya lagi. Siap jenjalan sampai ke Kota Singa. Aku je yang mereput kat rumah. Aku kan anti-social. Wahahaha.

Tapi cuti sem ni nak cari satu aktiviti yang seronok seronok sendiri untuk release tension jugak lah memandangkan Melaka ni takdok tempat mandi semula jadi cam kat Tapah duluu.. Gilaaaa rindu nak mandi Lata Kinjang, Hotspring and Kuala Woh dulu. Penattttttt

Sambung 22 Julai 2016 | 2:07PM

So, apa nak buat cuti sem nih? My plan , buat duit dengan kerja sendiri. Rumah aku nih memang jauh dari pusat bandar dan aku nih bukan lah jenis yang rajin nak pergi tanya , "Ade kerja kosong tak? Ade kerja kosong tak?" , aku nih pemalu lahh. Kalau ade geng memang aku takde hal nak kerja. Lagi? Pergi kerja naik kereta adalah satu benda yang merugikan since aku takde lesen motor, duit habis kat minyak. Takde hal kalau nak rempuh jugak naik motor, tapi.. malang tidak berbau, silap haribulan ade road block. Hmmm, menangis nak membayor saman. Cakap je lah ko tak nak kerja, tak payah banyak alasan lah zati oi.

STRUGGLE


Next, nak sambung joging balik , hehhehe. Tak tau lagi bila nak start. Kita tengok lah macam mana. Sekarang punya determination dah tak sama macam dulu , mungkin sebab faktor usia yang dah makin meningkat? Hmmm.

Lastly, nak active blogging dan blogwalking macam dulu. Peluang ni ada masa cuti sem aje lah kan, bila da masuk sem baru memang aku tak bukak dah blog ni. Kenapa hahhh? Tahu tak kenapa? 

p/s : Nanti nak create satu instagram khas untuk blogging purpose. Nanti kita announce nama account tu , kengkawan bloggers jangan segan segan follow okay? Hehehe.

Last but not least, Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin ye semua. Tahun ni tak sambut raya sangat , melekat kat rumah je and kali ni ramai tetamu datang rumah tengok abah. Gambar raya tu ade , tapi tak nak post sebab gemokkk. Hahahaha, tu yang nak exercise tu. Hahaha

Happy blogging and blogwalking everyone. 
Welcome back to me.
Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

14 comments:

PeRdU cINta said...

Selamat kembali memeriahkan dunia blogger ok.. :)

Izzati Amira said...

@PeRdU cINta hehehe terima kasih (:

Aisya사쿠라♥ said...

sama la kita. cuti sem je la harap nak aktif blog :P

Shah Rukh Khan (ceri koko) hehehe... said...

izzati welcome back =)adik manis masih belajar itu di universiti ka..?

hanimsfrh said...

"How's your paper?"

Hermmmm. Goreng je lebih sebab last-paper-syndrome kannn. Mood membaca kelauuut terus. Haha. Happy semester breakk awak dan hope tak terlambat jugak nak wish Selamat Hari Raya. Hehe.

Azwar Syuhada said...

Selamat Hari Raya ;)

Izzati Amira said...

@Shah Rukh Khan (ceri koko) hehehe... yeahh masih belajar (: ..tq

Izzati Amira said...

@Aisya사쿠라♥ fighting!! hehe

Izzati Amira said...

@hanimsfrh betul betul. nak nak pulak tengah tengah final tu ade raya..lagi kelaut china selatan jawabnya..heheh. (:

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

Selamat Hari Raya Zati! Ada lagi baki seminggu raya. sempat nak nak kutip duit raya ni. heheee. cant wait for your instagram ! XD

Mazni Munawar said...

bestlah tengah cuti sem :D selamat hari raya btw

Eeiou _ said...

Still remember me? AHAHAH. anyways, wanna join whatsapp group special for blogger perempuan. Let me know if you are interested hehe

edda(",) said...

blogwalking dear . . =)

Farah said...

Makin meriahlah nanti blog ni :D