HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, May 13, 2016

Ciri-ciri orang yang suka duduk di rumah

Assalamualaikum w.b.t


Lately ni dah tak tahu nak post ape dah dekat blog. As a degree student , takde pape pun yang menarik untuk diceritakan kat sini. Rutin yang sama berulang-ulang setiap minggu. Isnin sampai Jumaat ada kelas , ada hari yang jadual packed , ade hari yang relax chill sikit.

Ada hari full day kene settle-kan homework yang diberi , faham ke tak faham tu lain cerita. Yang penting kerja siap. Lepas bincang dengan sir atau madam baru lah bukak soalan tu balik and try paham kan. Bila kerja tak siap tu , the night before mesti gelabah gilaa nak settle kan homework. Itulah student......yang jenis macam aku. Awareness dia loading...Hahaha. Suka sangat buat kerja last minute since sekolah rendah ( yang melibatkan homework sahaja....kekeke ).

While surfing into some kpop stuffs... i found this.

"Characteristics of people who likes to stay at home"


To be honest.... it is soooooo me !!!!


Note 1.
Setakat ni , aku kadang-kadang sangat untuk keluar rumah semata-mata untuk bersiar-siar cuci mata. Mostly , kalau nak keluar rumah tu , tujuan keluar dari rumah tu mesti clear , kenapa kau nak keluar? Makan masa yang lama tak kalau kau selesaikan urusan kau tu sekarang?

Note 2.
Note dua ni relate sangat !! Bila banyak urusan yang aku nak kena settlekan dalam minggu tu , aku akan peruntukan SATU HARI untuk settle-kan semuanya walau apa pun terjadi , kecuali jika ada sebab yang tak boleh elak , post office tutup lah.. mesin atm punya server down lahh.. Unpredictable gituu. Contoh , kalau ada 3@4 urusan yang aku nak kena settle-kan...aku akan susun perjalanan tu elok-elok supaya tak menyusahkan , tak buang masa and memenatkan aku. Biar semua urusan tu ONE WAY , takde nak patah balik bagai.

If keluar dengan mak , ( yang memang selalu akan ada banyak urusan..hehe ) , aku akan tanya semua tempat yang mak nak pergi dan aku akan susun perjalanan aku sendiri. Bukan semua orang macam tu ke? Hehe.

Note 4.
Yup!! I'm happy just doing nothing !! I'm not that lazy..but most of the time I AM LAZY. Miahahahaha. Seharian duduk rumah surfing pun tadak halllll lahhhh. Tapi ada jugak break time untuk makan , solat , borak dengan femly... Aku suka surfing internet dekat ruang tamu sebab sejukkkkk. Boring ke? Wahahaha.

Note 3 & 5 tak bape nak relate sangat sebab the control less than 30%..kekeke.. Aku suka jugak keluar jenjalan , sebulan sekali cukuplahhh. Buat masa ni memang aku kureng nak jenjalan...mana tahu...sooner or later tetibe aku ni kaki jalan plak ke. Hehehehe. Aku suka traveling kot. InshaaAllah...dah ada kerja yang bagus nanti , semua urusan yang patut settle dah pun settle , bucket list pun checked..then kita pikir fasal travel pulak ye... Huahahahaha.


Soon kalau bilik tidur macam ni , terperap seminggu pun tak kesah. Heheh

Last but not least....saja nak share ni.


Okay bye. Thank you.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.