HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Monday, December 25, 2017

Hiking Experience | Go Go Bukit Saga!!

Assalamualaikum w.b.t

Well well well... I do have a lot of stories to share with you guys, gittewww. Tapi, kita citer satu-satu lah. Sekali harung nak letak dalam 1 entry, merecikkk nak menaip hahahah. 

So, kami berempat aje lah. Alia, Azrin, Adibah and aku.
Pro level yang konfem takkan penat, Alia and Azrin.
Amatur punya level khas untuk aku and Dibah. Hehehe. Pancit wehhh.

Last two weeks, on Sunday. Aku join kengkawan aku daki Bukit Saga. Fyi, aku bukan hikers, and baru nak jinak-jinak selami dunia hikers. Berdasarkan profile background aku, dah pernah try Bukit Larut and Bukit Nanas. Level level bukit aje aku ni. Gunung? Tak kot.... hahahaha. Why? Aku sesattt wehhhhhh. Nanti aku citer. 



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, December 19, 2017

Foodhunting | Part 1: Gombak & Wangsa Maju area

Assalamualaikum w.b.t


Long time no see. Im sorry for not keep updating my blog/stories.

Chihuahuaa~ Aku busy dengan intern life bro. Kau rasa? Aku ada masa untuk semua ni? *im joking* Ada je masa, tapi aku malas. Tanpa mukadimah kenapa mengapa aku dah lama tak update, kita straightforward je lah. Nanti aku update story benda-benda yang lepas bila aku rajin nanti okay?

So, pada Sabtu (16 Dec) yang lepas, aku dengan dua orang lagi member memulakan foodhunting viral kami, which hanya meliputi kawasan Wangsa Maju ke Gombak. Kita mula dengan yang ringan ringan dulu. Tak nak try heavy food lagi. First stop?



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, July 25, 2017

End of Semester 6 | Well done

Assalamualaikum w.b.t

Penat jugak nak habeskan sem 6 ni woi. Mostly untuk sem kali ni, banyak teori paper. Faham ajelah bila kau jenis bukan otak membaca ni, take time sangat ilmu tu nak masuk kepala. Before ni kau main kalkulator aje, tapi sem ni semuaaaaa kena hafal! hafal! hafal!

Sem 8 lagi lah, semua TEORI. Hello in advance gitteww.

*muka tahan bau busuk kandang lembu* hehe

Gambar kat atas ni masa kiteowang buat group project zakat pasal livestock. Buat research sikit pasal pengetahuan penternak/pengembala lembu and kambing ni pasal ilmu pembayaran zakat. Seronok jugak lah walaupun penat gilaaaa nak cari orang yang boleh bagi kerjasama dengan kita kan. Terima kasih yang tak terhingga sebab sudi bantu kiteowang. Sir pun macam suka aje dengan report and presentation group kiteowang. Thank you sir.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, May 31, 2017

SISTAR | Lonely Translation ( Goodbye Track )

SISTAR (씨스타) – LONELY

Single: LONELY
Lyrics: 블랙아이드필승, 전군
Composition: 블랙아이드필승
Arrangement: 라도
Release date: 2017.05.31

Translation by @hyolynupdates



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, April 1, 2017

Hello April 1st | A short update

Assalamualaikum w.b.t

Hai hai. Terima kasih kepada yang merindui, yang selalu tinggalkan jejak kat chatbox dan yang selalu datang singgah blogwalking tengok blogger sendu nih. Maafkan patik. Busy? Yes. Malas? Yes. Bila kau dah selalu 'busy', lama-lama tu dia dah terpupuk nilai untuk tidak rajin share story kat blog. Fokus blog ni hanya lah berkisarkan mengenai cerita personal sahaja, kalau ada yang lain tu, hanya lah selingan tambahan nak seronok-seronok giteww. Jadinya, untuk selalu update cerita kat sini..takde apa yang menyeronokkan untuk dikongsi sebab my story life is sooooo damn boring.

Aku ambivert. 80% aku adalah introvert. Aku lebih selesa berseorangan. Aku tak suka keluar, aku lebih suka duduk dalam rumah, duduk kat kolej buat hal sendiri. Aku harap sikap/sifat yang aku ada ni adalah benefits untuk diri aku, mudah bawak diri a.k.a independent. 20%? Ada masa aku boleh jadi extrovert.. ada masa masa dia lah. So, paham paham je lah orang introvert ni macam mana + pemalas pulak... hewhew...

By the way, next sem aku akan internnnnnn. Praktikal dekat audit firm, aku dah mohon satu tempat tu. Kat mana? Rahsiaaaa. Kat dunia ni mungkin ada 6 orang jer yang tahu aku mohon kat mana... poyo ek? Hmmm biarlah. Dah dapat nanti barulah bagitau... sebab kemungkinan permohonan tu akan ditolak. Tapi aku harap sangat aku dapat tempat tu, sebab ianya sangat strategik. InshaaAllah, aku dah consider semuanya dari allowance, kemudahan yang akan diterima, environment, rumah sewa, kos sara hidup, transportation... time management je belum lagi. Dah konfem nanti, aku akan pergi ke tempat audit firm tu buat lawatan sebelum praktikal. Haaaaaa.. InshaaAllah, jika ada rezeki aku kat sana. Aku share lah story life aku sepanjang praktikal nanti. Aku expect, ianya seronok. Hahahah. Always be positive!!! Walaupun sebenarnya aku ni masih takut-takut... Hikhik.

As expected, filter snow app yang tak pernah mengecewakan. Hahaha

InshaaAllah, doakan yang baik-baik. Semoga semuanya dipermudahkan.
Okay bye.

p/s: Please like button fb page kat bawah entry ni ye, kat atas chat box pun hado. Thank you


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, February 18, 2017

Goblin OST | I Will Go To You Like The First Snow Lyrics

Ailee // I Will Go To You Like The First Snow

Before I held you, I didn't know
That the world I was in
Was this bright

I reached you with a small breath of life
It's a love that called out to me fearlessly

I liked it so much
Watching over you, my heart fluttering
Even when I was ridiculously jealous
All of those ordinary moments

In the dark eternity
In that long wait
Like sunshine, you fell down to me

Before I let go of you, I didn't know
That the world I am in
Was this lonely

Pretty flowers bloomed and withered here
The season of you will never come again

I started to become greedy
I wanted to live with you, grow old with you
Hold your wrinkled hands
And say how warm my life was

It was just one blessing
After that short encounter
You cried like the rain

I wanted to be
Happy for once
But that made you cry

Forget everything and move on
Because I will go to you
When your breath
Calls out to me again

I won't ever forget
Watching over you, my heart fluttering
Even when I was ridiculously jealous
All of those moments that you gave to me

Some day, we'll meet again
It'll be the happiest day
I will go to you like the first snow

I will go to you


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, January 28, 2017

The Saddest Song of Korean Drama OST

Assalamualaikum w.b.t

Apa lagi nak buat bila dah start cuti sem ni kalau tak melayan korean drama kan? Dulu boleh la time belajar pun layan kdrama, tapi aku dah kurangkan aktiviti tu sikit. Cuti last sem lagi lah bosan sebab takde kdrama best yang nak layan. Tapi kali ni dah ada!! Yeayyy. Aku dah habes Cheese In The Trap & Goblin. 

Cerita Cheese In The Trap tu best... antara kdrama yang aku tak skip semata-mata untuk layan scene hero dan heroin. Kalau skip mesti tak paham jalan cerita, tapi best. Cuma ending tu memang spoil. Sebab masa tu actor dengan director ada konflik. Huhu. Tapi best la, yang belum layan boleh try. Boleh jugak nak try baca webtoon story ni LINK .

Goblin. Guardian : The Lonely and... Keseluruhannya cerita tu best. Aku suka!! Tapi.. ceritanya sedih. Hmmm ntah lah. Pokoknya aku sedih dengan kisah hidup Goblin & Euntak yang tak berapa nak happy ending. Sedih laaaa... Ni yang aku malas nak layan cerita sedih sedih, susah nak move on. Tapi sebab aku suka hero dan heroinnya... sebab tu aku layan jugak!!

Okay lah. Balik pada tajuk, aku nak share beberapa lagu OST ( Original Sound Track ) korean drama yang memang sedih & sedap bagi aku. Bila baca lirik dia..perghhh lagi lah mengusik jiwa. Huhuhu, tak overreact okay!!



Drama : Goblin , Guardian : The Lonely and ...
OST : I'll Go To You Like The First Snow // Ailee - Link

Bila kau dah habes layan cerita ni, pastu baca balik lirik lagu ni , memang berlinang air mata. Sedih. Serius sedih! Tak tahu nak describe macam mana.. tapi try lah dengar + kena layan drama dia jugak. Hehehehe... Nak tahu sedih tu macam mana kena la layan sendiri.


Drama : Brilliant Legacy
OST : Love is Punishment // K.Will - Link

Personally, cerita dia aku tak minat sangat. Lirik lagu mungkin sedih bagi yang fans kdrama ni. Tapi, bagi aku lagu ni sedih sebab cara penyampaian K.Will untuk lagu ni. Walaupun mulanya aku memang tak faham sangat bahasa korea ( sekitar 2009, 2010 aku layan lagu ni and decide untuk download ) ... tapi penyanyi ni buat aku rasa sedih dengan lagu ni. Hahahah, feeling tak kau? Hahaha


Drama : Kill Me Heal Me
OST : Hallucinations // Jang Jaein ft NaShow - Link

Aku memang suka cerita ni, antara yang best dalam top list aku. Mulanya aku tak faham episode 1 dia... pastu aku stop dulu. Then, bila baca banyak reviews cakap citer ni memang best best best. Pastu aku sambung la try jugak untuk layan. Memang tak rugi sebab karakter hero memang unik. Ada masalah split personality. Lagu dia pun fit dengan drama, bahagian rap tu memang menusuk!!


Drama : Heartstrings
OST : Even if it's not necessary // Lee Hongki (FT.Island) - Link
You Don't Know // M.Signal - Link
Because I Miss You // Yonghwa (CNBlue) - Link

Cerita ni best bila start episode 7 dan ke atas sahaja. Heheehe. Semua OST dalam cerita ni best, tapi sebab nak sesuaikan dengan tema 'saddest song' , makanya tiga lagu ni menjadi pilihan.


Drama : Beethoven Virus
OST : Can You Hear Me // Kim Taeyeon (SNSD) - Link

Okay, sekian sahaja perkongsian. Bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.