HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Monday, December 25, 2017

Hiking Experience | Go Go Bukit Saga!!

Assalamualaikum w.b.t

Well well well... I do have a lot of stories to share with you guys, gittewww. Tapi, kita citer satu-satu lah. Sekali harung nak letak dalam 1 entry, merecikkk nak menaip hahahah. 

So, kami berempat aje lah. Alia, Azrin, Adibah and aku.
Pro level yang konfem takkan penat, Alia and Azrin.
Amatur punya level khas untuk aku and Dibah. Hehehe. Pancit wehhh.

Last two weeks, on Sunday. Aku join kengkawan aku daki Bukit Saga. Fyi, aku bukan hikers, and baru nak jinak-jinak selami dunia hikers. Berdasarkan profile background aku, dah pernah try Bukit Larut and Bukit Nanas. Level level bukit aje aku ni. Gunung? Tak kot.... hahahaha. Why? Aku sesattt wehhhhhh. Nanti aku citer. 

Dulu masa Bukit Larut, naik atas memang seksa sebab jalan curam. Tapi Alhamdulillah masa nak turun tu ada orang tumpangkan kiteowang naik jeep, kebetulan masa tu dah nak hujan. Bersyukur sangat sangat lah waktu tu, tapi balik rumah 3 hari 3 malam aku merekot aje atas sofa. Hahahahaha. Bukit Nanas? A very short trip. Tak penat, tapi view cantik sebab jambatan jambatan pendek is so nice. 

Sedikit info:
1. Bukit Putih a.k.a AhPek Hill ni nama besar dia, dalam dia ada Bukit Saga area Taman Saga.
2. Bukit Saga ni area Ampang.
3. Ada dua entry gate untuk daki Bukit Saga ni.
4. Kiteowang pilih entry yang berdekatan dengan Rumah Pangsa Saga, Ampang.
5. Bukit Saga ni kena hati-hati jugak, kalau salah route...... masak lahhhhhh. (macam aku, heheh)


Jam 0700, dah gerak pickup Azrin semua then jumpa Alia kat Bukit Saga entrance aje. Berjalan dengan penuh keyakinan and bersemangat. Kurang 400 meter ketinggian? Cess, rendah aje. Bukit Larut tu 1,250 meter kot. InshaaAllah cepat sampai ni.

Antara event yang aku join and aku tak buat research sepenuhnya. Sedikit sesal jugak lah. Hahahaha

Entrance yang kami pilih untuk mulakan pendakian. Masa tengah warm up tu, auntie kat situ cakap dia nak termuntah sebab penat sangat. Hahahah. Dibah plak buat research sikit, total orang turun naik, 3 jam. So, kiteowang expect..perjalanan kiteowang ni jadi double, 6 jam. Hahaha

Lepas warm up and selfie, Bismillahirrahmanirrahim kami mulakan perjalanan. Curam? Yes. Penat? Yes. Physically, aku bukan orang yang kuat stamina. Memang tercungap-cungap, jantung berdegup kencang. Dibah pun sama, jalan sikit, rehat. Jalan sikit, rehat. Ni baru 15 minit pertama pendakian tau. Boleh agak la level stamina kiteowang macam mana kan? Hahaa

Disebabkan dibah banyak sangat stop and take time. Aku decide untuk gerak dulu. Alia and Azrin nak tunggu dibah. Wehh, selfish nya aku masa tu. Hahaaha. Bukan selfish weh, walaupun stamina aku ni low, aku punya eager untuk habes awal tu kuat + aku tak boleh rest lama-lama. Nanti aku lagi cepat penat. Aku banyak rest jugak, tapi rest aku untuk bagi nafas aku tenang je. Aku bernafas guna hidung + mulut. Tak bagus?? So what, aku penat kot.

Ada track A and B. Track A ni lebih adventure untuk sampai ke waterfall, Track B pulak lebih landai. Disebabkan budak-budak ni nak pilih Track A, aku pun gerak lah dulu. Menyesal? Yes. Hahahaha

Aku rasa ni la track aku sepanjang aku berseorangan dalam hutan tu. Seorang? Yes aku seorang. Aku tak slow sangat sangat and aku tak in fast pace condition. Aku tak boleh nak kejar orang, dorang ni laju kot. Ramai yang potong aku, end up aku berseorangan. Berani? Tak jugak. Kalau apa apa jadi macam mana? Aku bersyukur sangat takde pape yang terjadi, tapi aku berjaya survive sendiri tanpa apa-apa luka. Alhamdulillah.

Amaran keras, korang janganlah daki bukit sorang-sorang eventho Bukit Saga ni ramai yang datang mendaki.

Mulanya, aim aku nak daki bukit + nak tengok waterfall. Dah pukul 9 lebih still tak dengar bunyi air. Orang yang lalu lalang cakap, "Almost there! Almost there!!" Biggest lie ever!! Hahahaha. Harapan betul lah dorang ni. And aku masih dalam kesengsaraan untuk tengok waterfall. Tanya orang lagi, "Ada lagi 1 jam la nak sampai sana". Telan liur weh, 'Berapa lama lagi aku nak duduk dalam hutan nihhh????'. Akhirnya, jam 10 lebih aku dah jumpa air terjun. Sedikit kecewa sebab kecik je. And aku tak boleh nak mandi sama sebab aku sorang, and kat situ ramai laki. Hahaha

Serius aku penat gila masa nih. Sebab dah janji ngan member, aku akan tunggu kat air terjun. Nak dekat sejam aku tunggu punya tunggu, dorang still tak sampai sampai. Aku dah rasa dorang cheat ikut laluan lain. Hehehe Ikutkan hati, aku dah taknak teruskan pendakian lagi. Tapi, kalau tak daki, macam mana aku nak keluar? Hahaha. Jam 1100 aku start keluar dari waterfall. Tak larat nak tunggu dah. Aku lapar teruk!! Tak breakfast pun weh. Minum air je

Ada dua laluan untuk keluar, tak lalu jalan yang sama. Jalan A yang aku pilih, sebab Jalan B tu aku rasa ni konfem ikut jalan yang aku masuk tadi. Main rasa rasa weh... kau rasa tak apa aku rasa? Hahah

Aku teruskan perjalanan. Masa balik ni lagi la rasa seram banyak dari masa datang. Kiri kanan hutan tu ofkos la kan. Tapi sebab tak ramai orang yang aku selisih, benda tu jadi seram sikit. Maka, aku perbanyakkan bacaan ayat kursi and doa banyak-banyak lah takde pape yang terjadi kat aku. Nak selisih dengan orang lain tu, 30-45 minit baru jumpa orang tau.

Aku cakap dalam hati, selagi kau dalam hutan ni, kau takkan sesat sampai Thailand or Singapore. Hahahaha.

Gambar google

Dah rasa lain sikit bila aku banyak jumpa benda alah ni. Sebab kat sini banyak exit. Before ni aku ikut je pokok yang bertanda merah or perkataan 'EXIT SAGA', dia jadi mati akal bila aku tak jumpa perkataan EXIT SAGA tu. Sumpah wehh lama gilaaa aku dalam hutan tu. Siap jumpa tokong kecil cina, seram gak kalau ada benda lain melompat???? Sampai lah aku tengah berehat duduk atas tanah, ada chinese man tu tegur-tegur, pastu aku tanya la yang aku nak exit ke Saga, dia macam konpius??????

Last last, aku ikut aje belakang dia, dari gaya cerita, kiteowang ni menuju ke tempat yang sama. Ikut punya ikut sampai lah dah azan zohor. Still tak sampai sampai, katanya ada lagi 20 minit nak jumpa jalan keluar. Aku agak happy la. Tapi lepas 20 minit still tak sampai sampai. Aku kecewa. Dah lah pace dia laju nokharom. Aku da nak surrender kau tahu tak, aku nak biarkan dia jalan dulu. Tapi boleh pulak dia p tunggu aku??? Nak catch up tu dah la serius penat.

Akhirnyaaaa....jumpa jalan keluar. Tapi bukan jalan yang aku masuk tadi. Sadis? Tak jugak. Tapi aku bersyukur sebab aku dah keluar dari hutan tu. Aku da tak sanggup nak mendaki naik turun bukit lagi menuju ke jalan entrance tadi. Nasib lah aku bawak rm30. Aku amik grab menuju ke Taman Saga. Gigih kan? Hahahahaha mari gelak beramai-ramai

Ada banyak lagi story behind the scene, nak cerita details..ni pun aku rasa dah panjang gila. Cukuplah korang tahu apa yang aku rasa and alami. Hahaha.


So how? Enjoy tak pendakian ke Bukit Saga??? Honestly, aku rasa terok gilaa. Worst experience ever punya feeling lah masa tu!! Nak sumpah seranah pun ada. Memang terdetik "Lepas ni aku taknak daki bukit lagi dah!!!" Dah habes meroyan kat group wasap keluarga. Hakhakhak Sumpah aku takkan naik dah Bukit Saga nih. Serius penat terok!!

Sorry lah tak banyak gambar dari aku, sebab sorang kan. Idok ler nak berselfie, kang ade yang photobomb kat belakang. Viral pulak...satu hal. Hahahaha.

Sekian, terima kasih.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, December 19, 2017

Foodhunting | Part 1

Assalamualaikum w.b.t


Long time no see. Im sorry for not keep updating my blog/stories.

Chihuahuaa~ Aku busy dengan intern life bro. Kau rasa? Aku ada masa untuk semua ni? *im joking* Ada je masa, tapi aku malas. Tanpa mukadimah kenapa mengapa aku dah lama tak update, kita straightforward je lah. Nanti aku update story benda-benda yang lepas bila aku rajin nanti okay?

So, pada Sabtu (16 Dec) yang lepas, aku dengan dua orang lagi member memulakan foodhunting viral kami, which hanya meliputi kawasan Wangsa Maju ke Gombak. Kita mula dengan yang ringan ringan dulu. Tak nak try heavy food lagi. First stop?

Aiskrim cheese cake | RM 2.90++
Location: Family Mart, Wangsa Maju


Masa tu, yang avail green tea dan cheese cake ice cream sahaja. Since aku bukan lah penggemar green tea, makanya aku try cheese cake flavour. Sedap and memang okay-okay perisa cheese cake dia, not to sweet or cheesy. Tapi mesti lagi best kalau ada cheese cake dalam tu kan? Satisfied.

Big Cup 2 Flavor | RM 5
Stadium Selayang a.k.a MPS


Punya lah pusing pusing area stadium nak cari air big cup yang ada dua flavor ni. Rupanya depan mata je noks. Hahahah. Okay apa yang best? Dua flavor, murah, lemak cukup, ice cream on top. Mana nak dapat weh? Yang kiri tu vanilla, yang kanan red tea.

Somtam | RM 6
Selayang Mall


Somtam ni memang feveret aku weh. Kalau korang followers a.k.a readers tegar blog aku, konfem tau aku ni somtam lover. Heheeh. Kurangnya takde kangkung fresh kat somtam aku ni. Tapi rasa dia sedap + pedas sikit. Kawan aku yang lain order kerabu megi (sedapppppp) and bihun tomyam, sedap wehhh.

Nasi Goreng Kampung + Chicken Alkiev | RM 20++
Murni's Cafe, Kepong


Since aku lapaq nasi masa tu, makanya aku order nasi goreng lah. Nasi goreng kampung sedap, chicken alkiev sedikit mengecewakan sebab overcooked. Murni's cafe ni kedai mamak hipster la pada pandangan aku. Portion makanan banyak and konfem kenyang.

Apa lagi yang sedap? Kawan aku order Burger Beckham. Wehh yang serius sedap!!! Dia macam murtabak yang fills with telur, tuna macam tu lah. Kuah dal, kari and apetah satu lagi. Satu lagi, mee raja black pepper pun power nokss. Chicken wings taste dia so-so. Recommended!!

Ais krim kelapa | RM 5
Bai Krapraw Seafood


Mungkin aku bukan penggemar aiskrim kelapa... so bagi aku, ianya biasa biasa sahaja. Tapi yang bestnya, dalam aiskrim tu ada roti. Part ni best!! Dia dihidangkan sekali dengan pulut hijau, tapi kalau korang tak suka pulut, boleh request taknak pulut, extra roti. Haa gittewww. Kawan aku cakap, aiskrim kelapa sini lagi sedap dari sangkaya. Somtam keropok lekor pun sedap tau. First time aku try somtam yang ada keropok lekor.

Oden Fishcake | RM 1.80 - RM 3++
Family Mart Wangsa Maju


Patah balik ke Family Mart, untuk try fish cake ni, kuah kiteowang pilih tomyam. Sedap. Family Mart Wangsa Maju ni ada dua tingkat, bahagian smoking area nih ada meja khas yang korang boleh tengok opposite side punya view. It was very nice, and feeling Korea betul walopun tak sejuk mana.

Taco's Hungry Bee | RM 1.80
ZatiManis's Restaurant, Wangsa Maju


Memang unplanned. Tak dok dalam list, tengah syok fefeeling Korea kat mart tu, member aku yang sorang lagi sempat scroll twitter. Kebetulan tacos ni lalu kat tl dia, and area situ situ je. Ha ape lagiii. Terjah lah. Perut aku da penuh kot (tapi boleh masuk lagi sikit) , sebab kawan aku ni memang layan tempat makan makan yang viral. Ikutkan ajer.. hahahaha

Believe it or not, semua ni total below RM 50 sahaja. Hahahahaha. Food hunting yang serba jimat, bukan yang mahal mahal tau. So, macam mana?? Ada yang pernah try antara list makanan yang aku provide kat atas ni? Actually, ada lagi dua tempat yang tak dapat pergi since tak bukak and dah habes. Sedih gilaaa.. ayam cheese gunting and donut panas viral gombak. Next time okay?

Alhamdulillah. Terima kasih.
End of foodhunting part 1.

Adios.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, July 25, 2017

End of Semester 6 | Well done

Assalamualaikum w.b.t

Penat jugak nak habeskan sem 6 ni woi. Mostly untuk sem kali ni, banyak teori paper. Faham ajelah bila kau jenis bukan otak membaca ni, take time sangat ilmu tu nak masuk kepala. Before ni kau main kalkulator aje, tapi sem ni semuaaaaa kena hafal! hafal! hafal!

Sem 8 lagi lah, semua TEORI. Hello in advance gitteww.

*muka tahan bau busuk kandang lembu* hehe

Gambar kat atas ni masa kiteowang buat group project zakat pasal livestock. Buat research sikit pasal pengetahuan penternak/pengembala lembu and kambing ni pasal ilmu pembayaran zakat. Seronok jugak lah walaupun penat gilaaaa nak cari orang yang boleh bagi kerjasama dengan kita kan. Terima kasih yang tak terhingga sebab sudi bantu kiteowang. Sir pun macam suka aje dengan report and presentation group kiteowang. Thank you sir.


Last week saja nak release kan kengkonon tension tu  dengan berbasikal dekat Taman Botanikal Ayer Keroh. PERGHHHHHH SEPARUH NYAWA nak mengayuh basikal turun naik bukit. Hahahah. Sebelum ni kalau berbasikal kat Lendu pun okay aje, sebab takde la banyak bukit nak kena lalu. Tapi sebab kiteowang ni dah taktahu nak buat apa kat Melaka ni. So, konon nak beriadah la. Lenjun jugak la. Penat tu toksah citer la, sebab kiteowang ni memang 'kadang-kadang' sangat nak beriadah tiap-tiap petang. Heeeee


Majlis jamuan raya Lendu with roommate and classmate. Paling annoying dua orang ni lah. Terima kasih sebab sudi jadi roommate aku since part 3, terima kasih sudi jadi classmate ke hulu ke hilir since part 3. I dont know how to show or express myself how grateful i am towards you guys, but i hope you know that.. deep in my heart, both of you ARE ANNOYING. #lovehaterelationship

Take care of yourself, jumpa next year or... datang tempat intern gue.. kita jenjalan.

"Well done" - I know i didn't do my very best for this semester. There were some part that im still lacking, because im playing too much. Not concentrate enough. Poor performance but still... i want to appreciate myself by self-praising. Ahakssss. Tak sabar nak habis belajar.  Peace.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, May 31, 2017

SISTAR | Lonely Translation ( Goodbye Track )

SISTAR (씨스타) – LONELY

Single: LONELY
Lyrics: 블랙아이드필승, 전군
Composition: 블랙아이드필승
Arrangement: 라도
Release date: 2017.05.31

Translation by @hyolynupdates
Hyolyn
We have grown so used to each other
But now it feels like the end every time
This is not happiness, This is not love

Dasom
You do everything the way you like
It's me who always try to understand

Soyou
Just like that, I cannot say a word
I will have to move on to know comfort

Dasom
I never ask much of you
And now I don't expect many things from you either

Soyou
It seems like everything is ending
I seem to be losing you

Dasom
Didn't I make it easy for you now?
Are you burdened with worries for us now?
We....

Hyolyn
We have changed too much

Soyou [Chorus]
Baby baby lonely lonely lonely
Is this our ending?
Why being with you like this
Makes me more and more lonely?

Hyolyn
Baby baby lonely lonely lonely
Is this love?
Is it only me that changed?
Are we dating or are we fighting?

Bora [Rap]
We were toast and butter, inseparable
Closer than close, then suddenly grew cold
Our relationship feels like it has reached and icy peak
Even if I get angry or yell out
And again, like nothing, you kneel 
Unsincerely, you come to me and embrace me
Even if I am okay right now, that day has come again
If that day comes
Maybe it will rip my heart apart

Dasom [Bridge]
Should we stop it right here?

Hyolyn
Can't I go back to you ever again?
Lonely my heart

Soyou
You know too well we only have goodbyes now
I know you have prepared for our separation too

Hyolyn
I'm pained so much because we cannot back again

Dasom
With time
Everything will be forgotten
And so will you
That's what's really sad


p/s : I was having my lunch when knowing that you guys are going to disband. It was on Tuesday, 11:00AM++ something. It hurts me, suddenly I dont have an appetite to finish my food, but I force myself to finish it. Thank you for the past 7 years, really really thank you. Eventho Im not stanning you guys from your debut days, just know that I LOVE YOU GUYS SO SO MUCHH. I'll keep supporting you guys, take care of your health and im wishing you guys the best in your individual career. Love, star1.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, April 1, 2017

Hello April 1st | A short update

Assalamualaikum w.b.t

Hai hai. Terima kasih kepada yang merindui, yang selalu tinggalkan jejak kat chatbox dan yang selalu datang singgah blogwalking tengok blogger sendu nih. Maafkan patik. Busy? Yes. Malas? Yes. Bila kau dah selalu 'busy', lama-lama tu dia dah terpupuk nilai untuk tidak rajin share story kat blog. Fokus blog ni hanya lah berkisarkan mengenai cerita personal sahaja, kalau ada yang lain tu, hanya lah selingan tambahan nak seronok-seronok giteww. Jadinya, untuk selalu update cerita kat sini..takde apa yang menyeronokkan untuk dikongsi sebab my story life is sooooo damn boring.

Aku ambivert. 80% aku adalah introvert. Aku lebih selesa berseorangan. Aku tak suka keluar, aku lebih suka duduk dalam rumah, duduk kat kolej buat hal sendiri. Aku harap sikap/sifat yang aku ada ni adalah benefits untuk diri aku, mudah bawak diri a.k.a independent. 20%? Ada masa aku boleh jadi extrovert.. ada masa masa dia lah. So, paham paham je lah orang introvert ni macam mana + pemalas pulak... hewhew...

By the way, next sem aku akan internnnnnn. Praktikal dekat audit firm, aku dah mohon satu tempat tu. Kat mana? Rahsiaaaa. Kat dunia ni mungkin ada 6 orang jer yang tahu aku mohon kat mana... poyo ek? Hmmm biarlah. Dah dapat nanti barulah bagitau... sebab kemungkinan permohonan tu akan ditolak. Tapi aku harap sangat aku dapat tempat tu, sebab ianya sangat strategik. InshaaAllah, aku dah consider semuanya dari allowance, kemudahan yang akan diterima, environment, rumah sewa, kos sara hidup, transportation... time management je belum lagi. Dah konfem nanti, aku akan pergi ke tempat audit firm tu buat lawatan sebelum praktikal. Haaaaaa.. InshaaAllah, jika ada rezeki aku kat sana. Aku share lah story life aku sepanjang praktikal nanti. Aku expect, ianya seronok. Hahahah. Always be positive!!! Walaupun sebenarnya aku ni masih takut-takut... Hikhik.

As expected, filter snow app yang tak pernah mengecewakan. Hahaha

InshaaAllah, doakan yang baik-baik. Semoga semuanya dipermudahkan.
Okay bye.

p/s: Please like button fb page kat bawah entry ni ye, kat atas chat box pun hado. Thank you


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, February 18, 2017

Goblin OST | I Will Go To You Like The First Snow Lyrics

Ailee // I Will Go To You Like The First Snow

Before I held you, I didn't know
That the world I was in
Was this bright

I reached you with a small breath of life
It's a love that called out to me fearlessly

I liked it so much
Watching over you, my heart fluttering
Even when I was ridiculously jealous
All of those ordinary moments

In the dark eternity
In that long wait
Like sunshine, you fell down to me

Before I let go of you, I didn't know
That the world I am in
Was this lonely

Pretty flowers bloomed and withered here
The season of you will never come again

I started to become greedy
I wanted to live with you, grow old with you
Hold your wrinkled hands
And say how warm my life was

It was just one blessing
After that short encounter
You cried like the rain

I wanted to be
Happy for once
But that made you cry

Forget everything and move on
Because I will go to you
When your breath
Calls out to me again

I won't ever forget
Watching over you, my heart fluttering
Even when I was ridiculously jealous
All of those moments that you gave to me

Some day, we'll meet again
It'll be the happiest day
I will go to you like the first snow

I will go to you


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, January 28, 2017

The Saddest Song of Korean Drama OST

Assalamualaikum w.b.t

Apa lagi nak buat bila dah start cuti sem ni kalau tak melayan korean drama kan? Dulu boleh la time belajar pun layan kdrama, tapi aku dah kurangkan aktiviti tu sikit. Cuti last sem lagi lah bosan sebab takde kdrama best yang nak layan. Tapi kali ni dah ada!! Yeayyy. Aku dah habes Cheese In The Trap & Goblin. 

Cerita Cheese In The Trap tu best... antara kdrama yang aku tak skip semata-mata untuk layan scene hero dan heroin. Kalau skip mesti tak paham jalan cerita, tapi best. Cuma ending tu memang spoil. Sebab masa tu actor dengan director ada konflik. Huhu. Tapi best la, yang belum layan boleh try. Boleh jugak nak try baca webtoon story ni LINK .

Goblin. Guardian : The Lonely and... Keseluruhannya cerita tu best. Aku suka!! Tapi.. ceritanya sedih. Hmmm ntah lah. Pokoknya aku sedih dengan kisah hidup Goblin & Euntak yang tak berapa nak happy ending. Sedih laaaa... Ni yang aku malas nak layan cerita sedih sedih, susah nak move on. Tapi sebab aku suka hero dan heroinnya... sebab tu aku layan jugak!!

Okay lah. Balik pada tajuk, aku nak share beberapa lagu OST ( Original Sound Track ) korean drama yang memang sedih & sedap bagi aku. Bila baca lirik dia..perghhh lagi lah mengusik jiwa. Huhuhu, tak overreact okay!!



Drama : Goblin , Guardian : The Lonely and ...
OST : I'll Go To You Like The First Snow // Ailee - Link

Bila kau dah habes layan cerita ni, pastu baca balik lirik lagu ni , memang berlinang air mata. Sedih. Serius sedih! Tak tahu nak describe macam mana.. tapi try lah dengar + kena layan drama dia jugak. Hehehehe... Nak tahu sedih tu macam mana kena la layan sendiri.


Drama : Brilliant Legacy
OST : Love is Punishment // K.Will - Link

Personally, cerita dia aku tak minat sangat. Lirik lagu mungkin sedih bagi yang fans kdrama ni. Tapi, bagi aku lagu ni sedih sebab cara penyampaian K.Will untuk lagu ni. Walaupun mulanya aku memang tak faham sangat bahasa korea ( sekitar 2009, 2010 aku layan lagu ni and decide untuk download ) ... tapi penyanyi ni buat aku rasa sedih dengan lagu ni. Hahahah, feeling tak kau? Hahaha


Drama : Kill Me Heal Me
OST : Hallucinations // Jang Jaein ft NaShow - Link

Aku memang suka cerita ni, antara yang best dalam top list aku. Mulanya aku tak faham episode 1 dia... pastu aku stop dulu. Then, bila baca banyak reviews cakap citer ni memang best best best. Pastu aku sambung la try jugak untuk layan. Memang tak rugi sebab karakter hero memang unik. Ada masalah split personality. Lagu dia pun fit dengan drama, bahagian rap tu memang menusuk!!


Drama : Heartstrings
OST : Even if it's not necessary // Lee Hongki (FT.Island) - Link
You Don't Know // M.Signal - Link
Because I Miss You // Yonghwa (CNBlue) - Link

Cerita ni best bila start episode 7 dan ke atas sahaja. Heheehe. Semua OST dalam cerita ni best, tapi sebab nak sesuaikan dengan tema 'saddest song' , makanya tiga lagu ni menjadi pilihan.


Drama : Beethoven Virus
OST : Can You Hear Me // Kim Taeyeon (SNSD) - Link

Okay, sekian sahaja perkongsian. Bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.