HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, April 26, 2018

Lazada Birthday Festival Blogger Contest !


Assalamualaikum w.b.t
Hola hola everyone. Sorry sebab M.I.A for weeks....

Nak habaq niiiii, Lazada Birthday Sale is on-going guys. So, Zati nak try to take part jadi birthday planner for this birthday event lah. Actually kan, being a wedding planner is one of my dream tau, so langkah kecil, kita buat plan jadi birthday planner dulu, ye dok? Eventho sekarang ni tengah study field lain, tapi who knows kan??? Minat mengatasi segala galanya???? Okay, jom go through baca idea Zati acane nak kasi birthday event ni jadi seronok and beronokk ronok. Cekidaut!!

Location to pick for Lazada's birthday party?



Taman Botani, Putrajaya !!

Choose a party theme, and pick several products from Lazada to decorate the venue

Tema : Garden Birthday Party 


Macam niiiiii. Nice kan? Kita nak simple, pretty tapi meriah.

A must item : BALLOONS

DAY

NIGHT
Bukan birthday party lah nama nya kalau takde balloons kann? A must item kot!! Paling murah Zati pernah tengok and jumpa tau. Kat Lazada ni paling murahhhh.. in love...muahhh


BUNTING


Bunting cemni kena elok lah kan dengan tema garden kita kannn?? Harga pun murr murr ni kat Lazada

Which birthday cake will be served on party? Which several Lazada's product that could help to make a cake...


MESTI, HARUS, WAJIB guna NOMBOR 6, sempena Ulang tahun Lazada yang ke- 6!
Sesuai dengan tema, ade flowers, dedaun semua tu kan. Ihiks.

A must item : MIXER


Benda wajib nak buat cake mestilah guna cake mixer kan? Baru power

NOZZLE
Nak hias kek, mestilah wajib ada nozzle you gais. Kalau tak, macam mana nak deco munge-munge kat atas birthday cake Lazada tu nanti kannn???

Time to shine, pick your favourite outfit from Lazada!!

My pick!! Orang lain mungkin akan pilih jalan selamat untuk mengenakan plain dress or pastel color. But we go with floral dress, kaler hitam untuk effect slim. Gittewwww.. Diingatkan sekali lagi, HARUS WAJIB MESTI match dengan theme since I AM THE BIRTHDAY PLANNER, kena lahh follow tema ye dok. Nice dress, flowy, sure tak panas very comfy sebab kita nak enjoy the party kan??


Then, nak pakai cincin cantik ni dengan dress tadi. Walllaaaaaaa

***

Ni nak buat additional info untuk korang, sekarang ni Lazada tengah buat Lazada's Birthday sale tau, makan masa dua hari sahaja (25th - 27th April 2018) and you guys wajib grab this chance untuk shop kaww kaww kat Lazada ye. Besok lastttttttt. So tunggu apa lagi?? Jom serbu Lazada sekarang jugak!

Thanks for reading. Byeeeee


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Friday, March 30, 2018

NuffnangMY | CPUV #2 Mac 2018

Assalamualaikum gaisss...

Alhamdulillahhhh... new CPUV yang melekat awal Mac lalu masih on going. TQ nuffnang :)


Btw. Yang datang singgah blog kiteww TQ sangat sangat ye, pastu nampak aje iklan nuffnang kat blog ni (PERODUA) or other iklan from nuffnang, please click click pastu roger kat cbox okay? Nanti Zati pi blogwalking kat blog hangpa semua, Zati klik la jugak okay? Maximum 5x clicks aje tau. Tunggu sampai habes loading. Dah lama tak click click tabung nuffnang ni. Hehe

Okay tu je la. Happy blogwalking. Thanks for reading
Bye


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, March 26, 2018

Part 2 Pengalaman naik bas | #doneinternship

Assalamualaikum w.b.t


Hai korang. Untuk part 2 ni, going to be a short story of mine. Heehe, sebab pengalaman naik bas je kan. But please, jom la baca kisah aku ni. Heee

Okay for the first month, which is, August 2017, aku dengan Shera kiteowang just guna lrt je untuk ke KLCC, 1 stop aje from Kg.Baru kan. Lepas sebulan tu, baru tahu ada option untuk naik bas rapid jugak, so we decide untuk naik bas la masuk bulan 9 tu. Shera dapat teman aku sehari je sebabnya dia da start keje part time and bawak motor. Maka nya aku sorang aje lah naik bas 302 ke KLCC.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, March 22, 2018

Part 1 Daily life stories | #doneinternship

Assalamualaikum w.b.t


Alkisahnya, 30th January yang lepas aku dah tamatkan perkhidmatan sebagai seorang intern dalam bangunan ni. Peace yo. Alhamdulillah, banyak kenangan manis pahit sepanjang 6 bulan aku intern kat sini.

As an accounting student, ofcourse lah aku ni nak intern kat audit firm kan. Tapi rezeki takde kat situ since aku pun faham, tak layak lah nak intern kat sana (Big 4 / Big 5) based on my results. Huahua. Plus, nak intern pun aku tengok elaun cukup ke idok nak sara hidup aku 6 bulan tu nanti, ye la KL kot. Member pulak banyak yang pilih tempat intern dekat dengan rumah dorang je. Most of my friends macam tu weh.. so, aku je lah tekad nak intern luar Melaka. Last minute jugak aku apply intern sini, Alhamdulillah urusan dipermudahkan.

Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Friday, March 9, 2018

Mango Float Solok Duku, Melaka

Assalamualaikum w.b.t


Tadaaaa.. hai bertemu lagi kita dalam rancangan jenjalan cari makan. Ni nak habaq ada satu lagi tempat minum petang best kat Solok Duku, Melaka ye anak anak. Mango Float Solok Duku namanya, waze aje kalau nak pergi okay.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, March 1, 2018

Free Photobook MY

Assalamualaikum w.b.t


Yess. Aku pun ada free photobookMY ni okay. Haritu viral jap pasal photobook ni sebab free jahhh. Sebagai rakyat Malaysia yang pantang dengar perkataan 'free' @ 'percuma' nih. Makanya, sis teliti thread di twitter macam mana nak abadikan kenangan sis dalam photobook secara percuma ye!!



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, February 27, 2018

Resepi | Ayam Buttermilk Semanis Honey

Assalamualaikum w.b.t


Hey haiii. Kembali lagi kita dalam rancangan blogger paling rajin memasak di dapur, Izzatiiiiii !!!

*Clap clap clap*

Okay cukup dengan 3 kali tepuk. Aku tak rajin okay, tapi sebab teringin nak makan ayam buttermilk ni nak tau rasa dia macam mana. Maka, sis pun gigih salin resepi dan keluar rumah mencari bahan bahan masakan gittew. Plus, bajet sendirian berhad, masak pun sendirian berhad lahh. Hehe


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, February 26, 2018

Tips berbaloi shopping di Lazada

Assalamualaikum w.b.t


Hai u ols, kembali lagi dalam rancangan shopping di Lazada with Zatiii....... Segalanya mudah bila shopping online kan? Asalkan ade duit, semua boleh jalan!! Okay meh nak citer, haritu aku beli instant film kat Lazada. Memang aku survey kaw kaw lah cari harga terbaik and berbaloi since instant film ni quite mahal. Nak beli offline kat kekedai pun cam dah makan masa, minyak kereta, belum lagi masuk kedai pastu harga maheyy nak tercekik. So, ofcourse lah shopping di Lazada ni menjadi pilihan aku.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Sunday, February 25, 2018

Murtabak Warisan Melaka Power!

Assalamualaikum w.b.t


Hai hai. Haritu kan, last 2 weeks kot, femly and I pergilah Kip Mart Melaka, nak pi masuk Mr.DIY sebab... mak cakap , orang bagitau tu Mr.DIY terbesar kat Melaka.. Tapi, takde lah besar mana pun, aku rasa yang kat Giant lagi besar kot? Kot laa.. sebab tak habes explore masa tu. Penat sangat. Daiso, Kaison, Mr.DIY, kedai RM2/3.. ha ape lagi eh kedai yang lebih kurang macam tu? Konfem aku duduk dalam tu berjam-jam. Sebab aku suka belek and teliti satu-satu barang kiut kiut and murah with full consideration, 

"Patut ke tak aku beli ni???"

Habes je pusing Kip Mart, memasing lapar ahh nak makan. Masa tu dah petang around 6pm. Tak tahu nak makan mana. Pastu nampak satu kedai makan ni, hujung Kip Mart.


Tadaaa... ni la kedai nya. Takde nama tapi sebelah 7E Kip Mart Melaka, dia satu bangunan dengan Kip Mart Melaka, so waze aje Kip Mart Melaka, nanti jumpa lah kedai makan ni ye.

Mula nya aku and abah macam nak taknak je pergi kedai ni since tak ramai orang and petang petang macam ni ade makanan apa je kan? Tapi sebab macam dah lapar nau, kiteowang pun singgah aje lah kedai ni walaupun tak berapa yakin yang perut kami akan kenyang. Hmm.

Lepas park kereta, duduk kat meja abah cakap sini ada murtabak. Taknak cheese sebab takut mahal and tak sedap. So macam rugi je. Kita order yang biasa aje, regular dua set. Lama jugak nak tunggu murtabak ni masak, borak borak kami satu keluarga sesambil menunggu murtabak. Tetibe abah nampak..

Air 'Serlia' Nescafe , a.k.a Serai + Halia + Nescafe ... Hmmm
Abah order, mak minum pun okay, abah minum pun okay. Aku?? Memang tak laaaa.. Bau je rasa nak uwekk.. hahaha dasar lemah!!

Tak lama tu murtabak pun sampai......


Wow!! Lain dari yang lain and nampak tempting terok!!! Bismillahirrahmanirrahim.. kami pun mula makan.

SEDAPPPPPPP SANGATTT!!!!

Serius tak tipu, ni bukan sponsor tak de dapat free murtabak, takde komisen pun. Memang sedap sangat. Walaupun kuah dal + kuah sos biasa aje, tapi murtabak dia memang power!! Sangat unik bagi kiteowang since ni first time kot makan murtabak yang isi daging + bawang dia tabur kat atas murtabak.

Selepas second time pergi, mak cakap ni memang murtabak orang Melaka yang ori. Means, Murtabak Melaka punya style macam ni lah. Kalau utagha kita makan sekali ngan bawang cuka kaler meghah tu kan, ni murtabak dia yang power!! Memang puas hati!!

Nora bagi 5 bintang!!!


Masa kali kedua datang tu, kiteowang order yang Regular Cheese , RM10. Sedapppp jugak wehhh. Nak menanges rasa sebab sedap sangat!!


Okay ini lah bangunan Kip Mart yang aku cakap tu, kawasan Malim/Batu Berendam. Orang Melaka yang taktau lagi pasai Murtabak Warisan yang sedappp ni nanti ada masa silalah ke sana ye. Sedap serius tak tipu.

Lokasi : Kip Mart Melaka , Batu Berendam
Open hours : Tak sure lah bukak hari apa, tapi hari Sabtu petang memang ada!

Thanks for reading. Bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Saturday, February 24, 2018

Lirik Lagu | Achey Yang Terindah

Assalamualaikum w.b.t


Haiiiii *lelambai* . Nak share lirik lagu Achey | Yang Terindah. First time masa dengar lagu ni, serius taktahu pun Achey yang nyanyi lagu ni. Plus, 2/3 kali dah dengar kat radio pun aku still rasa biasa biasa je sebab aku tak fokus sangat, sibuk menumpukan perhatian masa memandu. Haaaa, aku ni dikira berhemah jugak walaupun kengkadang naik tanduk jugak masa memandu. Hihih. Btw, masa aku naik kereta dengan adik aku, lagu ni pulak keluar, then aku tanya adik aku,

"Sape nyanyi lagu ni?"
"La... Achey."
"Oh ye keeeeeee...", terkijut la sikit.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Friday, February 23, 2018

i-City Shah Alam

Assalamualaikum w.b.t


Story nak datang sini memang sedikit kelakar. Masa tu hari Ahad. Aku nak bawak paksu and his femly pergi Taman Botani, aku nak main dengan Zara, plus nak try rumah 4 musim tu. After asar kiteowang keluar rumah, aku, Dibah and Shera.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, February 22, 2018

Teh Ais Float Viral | Kelemak Alor Gajah

Assalamualaikum w.b.t


Tengah hari semalam terpaksa keluar pergi Alor Gajah since parcel aku terpaksa collect kat sana. Huhuh. Aku ingat salah poslaju, rupanya aku yang salah. Goblok amat sih guwe. Hehee So, tengah busy drive nak ke poslaju tu, kat simpang 4 traffic light Kelemak nak ke pekan Alor Gajah tu bling bling meriah kedai ni aku nampak dari hujung anak mata. 

Adik aku baca kan la nama kedai tu, "Teh Ais Float"


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, February 20, 2018

Skincare Routine | Guardian Sales

Assalamualaikum w.b.t


Hi *lelambai*. Seperti yang sedia maklum, gegirls yang memang menitikberatkan rawatan kulit muka + acah acah baru nak concern jaga kulit muka (macam aku) ni, konfem tau kan haritu Guardian ada buat SALESSSSS 40% untuk beberapa jenama skincare. TRIPLE WOW gilaa lah masa tu... Banyak kot 40%!! Mana nak dapat diskaun murah cenggini u olssss....



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, February 19, 2018

Foodhunting | Litlle Rara Thai Noodle House

Assalamualaikum w.b.t

Maggi Tomyam Talay (small) RM18.00

Since aku ni dah selalu sangat keluar foodhunting. Member aku suggest untuk datang try tomyam dekat Little Rara ni. Kiteowang pergi kat kedai area Chow Kit. Masa tu dah nak maghrib, nasib lah tak ramai. Actually, aku dah banyak kali lalu lalang area jalan tar ni, memang aku nampak kedai pink ni selalu penuh and ramai gilaaa beratur tunggu meja kosong. Alhamdulillah, masa aku and Paah datang, kedai tu tak ramai orang lagi.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, February 15, 2018

Lampu Putrajaya 2018

Assalamualaikum w.b.t

HAPPY 2018!!

Malam tahun baru bulan lepas, aku and Dibah menjejakkan kaki ke Putrajaya. Oh yeahh, memang aktiviti hujung minggu ku sentiasa terisi *flow money flow*. Teringin nak tengok bunga api, datang jauh ni tau. Heheeh



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, February 14, 2018

Malaysian Philharmonic Orchestra | Miraculous Mandarin

Assalamualaikum w.b.t


Dewan Filharmonik Petronas

As far as you dont know, heheh. Last year since Ogos aku dah start intern kat KL sampai lah Januari bulan lepas. Total 6 bulan aku intern kat sana. Aku memang memanfaatkan waktu/hari-hariku as intern yang menetap di kota Kuala Lumpur dengan jaya-nya, hahaha. Tu pun banyak lagi attractive yang wajib pergi, tapi tak dapat buat since kekangan waktu & wang. 



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, February 13, 2018

NuffnangMY | CPUV #1 Februari 2018

Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulillah. Sejak beberapa hari aku rajin update blog ni, maka, ada lah CPUV yang nuffnang dah lekatkan dekat blog aku ni haa. Dah hampir setahun takde CPUV yang melekat tau dak, tu punca sebab aku ni pemalaih nak update blog and blogwalking semua lah. Yelah, hidup aku sebagai student ni tak best mana pun. Since aku intern, ada lah story yang boleh jugak share kat sini. Oh yes, please nanti kan update aku yang akan datang okay??


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, February 12, 2018

Tahniah Abang Jampi!! #AJL32

Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulillah, sekalung tahniah buat Hael Husaini a.k.a Abang Jampi, pemenang-pemenang serta para finalis #AJL32 yang lain. Tahniah juga buat pengacara of the night, Alif Satar & Sherry Al Hadad serta staff yang terlibat dalam menjayakan anugerah #AJL32 dengan jayanya.

Pejam celik pejam celik lagu Jampi by Hael Husaini ni dah setahun 2 hari di release kan. Song released 10 Feb pada tahun lalu. Alhamdulillah, sebaik sahaja lagu ni release, ramai sangat suka lagu ni sampai terjampi jampi dibuatnya.. termasuk lah aku sendiri. Heheh


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Lets Chill Out | At Durian BB

Assalamualaikum w.b.t


2 weeks before 28th Jan, aku dapat invitation from Stella. Invite aku untuk makan durian sempena Open House Reception. Hoyeahhhhh makan free!! Aku pun apa lagi terus tanya Dibah & Shera nak join aku ke tak. Tau je makan free, terus reserve untuk 3 orang. Lagipun, dekat aje dengan Kampung Baru.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Thursday, February 8, 2018

Baju singkat? Say no more!

Assalamualaikum w.b.t



Mukadimah:
Alhamdulillah, dari tahun ke tahun Zati boleh nampak perubahan pada gegirls kat Malaysia nih. Mostly or majority daripada nya dah pandai sangat berfesyen yang menutup aurat, sejuk mata memandang. Alhamdulillah, moh ler kita bertepuk tangan ramai ramai. Hoorayyyy. Dulu sis ni memang tak pandai lah bab bab fesyen, sekarang ni pun masih noob okay. Masih segar diingatan, zaman sekolah dulu asyik dengan tudung bawal hitammmmmm je. Ada pun 1-2 helai, ha yang itulah sis dok pakai ulang ulang. Tak pandai sangat lah main dengan warna, since my skin was quite dark. So, bila pakai tudung hitam......takde lah nampak gelap nau compare to white tudung kan? Ye ke??

Sama jugak lah dengan baju and seluar. Sis duluuu sangat tak suka pakai jeans, tak sukaaaaaa. Suka pakai track suit and baju pun t-shirt warna gelap. Tak hitam, dark blue lah. Wuishhh, memang tak boleh jadi idola la dulu. Heheh


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Starbucks | Vanilla Cream Frappucino

Assalamualaikum w.b.t

Dulu aku pandang starbucks ni sebelah mata je sebab... tak mampu. HAHAHAH. Plus, mahal terok and aku bukan coffee lovers. So, tak perlu lah nak ikut ikut orang pegang starbucks cup ni kan. Kita layan coolblog yam milkshake sudahh. Sedap pun sedap, kena dengan tekak habes jugak minum. RM3 lebih je.

Tapi... sejak ber-roommate kan Adibah 'Aliah yang memang kaki starbucks, aku pun turut terjebak. Once tu viral kejap air Syafiqah Aina, dia suka Ice Caramel Macchiato + extra caramel drizzle upside down. Nampak memang tempting, so aku pun nak try ah minum air ni, pantang jugak dengar perkataan 'caramel' ni. Hehehe. Review? Tekak aku tak berkenan dengan air tersebut since... dia ade sedikit rasa coffee and aku tak sukaa rasa coffee tu. Sorry.

Tak lama tu viral pulak thread macam mana nak order air kat starbucks untuk newbie. Sedikit sebanyak aku belajar from situ + tok guru adibah yang dah biasa dengan air kat starbucks ni. Makanya... bermula saat itu, aku setia dengan my own fav Vanilla Cream Frappucino (blended) , memang plain rasa vanilla takde coffee langsung. Bhahahaha

Tapi, aku idok ler order vanilla plain semata mata. Aku add caramel drizzle upside down + whipped cream. Sebab takde coffee, so harga quite affordable la. RM16.50 sahaja untuk grande size. Sesapa yang bukan coffee lover macam aku, and suka vanilla... boleh try yang ni okay??


Vanilla Cream Frappucino
Size : Grande (medium)
+ Add caramel drizzle upside down
+ Add whipped cream

Done. RM16.50

So, seingat aku, 4 tempat yang aku try vanilla cream frap ni ialah dekat Aeon Jusco Melaka, Quill City Mall, Avenue K & KLCC punya Starbucks. Aku paling suka yang kat Avenue K, sebab dia buat air aku sedap. Hahaha


Yang ni size Venti (large), this one yang Avenue K punya. Sedapppp

Enjoy your drinks. Bye :)


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, February 7, 2018

Go get your personal tutor on SnapAsk!!

Assalamualaikum w.b.t


Pernah dengar apa tu SnapAsk?? I baru tahu few days ago through twitter, viral sebab ada satu tutor ni dapat buat income jadi tutor menggunakan SnapAsk ni. Btw, aku taknak highlight kan tutor part, entry SnapAsk harini aku nak highlight untuk student part.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Tuesday, February 6, 2018

Review | Travel Makeup Pouch

Assalamualaikum w.b.t

Siapa sini suka travel??? Me!! Me!! Sape aje yang tak suka berjalan? Meh tunjuk muka sikit. Semua suka berjalan, termasuklah Zati.Tapi tu lah, no money no talk. So, kita takmau citer pasal travel or jalan jalan kat sini. Kita nak share citer pasai travel makeup pouch ni. I beli niiiiiiiiiiiiii........



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Monday, February 5, 2018

Bucketlist | Batu Caves

Assalamualaikum w.b.t


On 7th Jan 2018, aku pergi Batu Caves. Dengan member, memang dah plan lepas daki Bukit Saga haritu. Serik mendaki bukit, kita daki anak tangga pulak la. Okay la sikit , heheh.

Pokoknya, sepanjang 6 bulan aku stay kat Kampung Baru, almost... almost every weekend mesti keluar untuk buat any activity a.k.a create memories a.k.a menghabiskan duit , hehehe. Sambil intern, sambil aku have fun. Tapi budget kali ni paling murah tip top wa cakap sama lu.

Pagi tu sebelum gerak, aku dah prepare nasi goreng + sambal tumis. Dari Kg Baru ke Gombak untuk ambil Azrin from her house takdelah jauh mana. 20minit aje. Kami gerak pagi, so takdelah panas sangat, and orang pun tak ramai lagi masa tu.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

Wednesday, January 31, 2018

Riding KL Hop On Hop Off

Assalamualaikum w.b.t


A few weeks ago, aku and Dibah naik bas KL Hop On Hop Off (KLHOHO). Selalu balik kerja (intern) sambil menunggu bas nak balik rumah, nampak bas ni lalu. Teringin sangat nak naik... free ke? Bayor macam mana? So, bila dah masuk January, by hook or by crook kena jugak cari masa untuk naik bas ni. Go to this site for more info. Tiket boleh beli secara online/offline (setiap stop ada booth dia). If im not mistaken, untuk MY card holder, adult RM25.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.