HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, January 31, 2018

Riding KL Hop On Hop Off

Assalamualaikum w.b.t


A few weeks ago, aku and Dibah naik bas KL Hop On Hop Off (KLHOHO). Selalu balik kerja (intern) sambil menunggu bas nak balik rumah, nampak bas ni lalu. Teringin sangat nak naik... free ke? Bayor macam mana? So, bila dah masuk January, by hook or by crook kena jugak cari masa untuk naik bas ni. Go to this site for more info. Tiket boleh beli secara online/offline (setiap stop ada booth dia). If im not mistaken, untuk MY card holder, adult RM25.


Alhamdulillah... Pukul 10 pagi lebih dah gerak keluar rumah, expect naik bas ni mesti lama sampai ke petang, ade 23 stop katanya.

Well, since aku ni masih student. Present your student card untuk dapatkan harga RM15 per head. Huyoooo banyak murah wooo. Marilah beramai-ramai manfaatkan student card anda sebelum expired. Hehehehe. Saya cadang, waktu hujan jangan lah plan untuk naik bas ni tau, if nak duduk kat open air seat tu. Hihihi

Aku naik bas ni dari bustop depan KLCC or Petrosains bustop. Total ada 23 stop tau. Here's enjoy your view.

  

  

  

  

  

  

Yang best nya naik KLHOHO nih, view tengok building memang best habes.  Kengkonon acah photographer memang syiokkk.

  

  

  

  

  


Some pics may be missing or aku lupa nak snap. Hahahaha my bad. Overall memang best and berbaloi lah dengan RM15 yang aku bayar untuk pusing satu KL nih. Aku puas hati. Fyi, sepanjang naik bas ni, aku tak pernah turun pun, sebab aku taknak seat aku kena curik. Hahahahaha



Sepanjang naik bas ni kiteowang berdua acah acah foreigner tourist jer. Hakhakhkhk

Have a visit to my second acc @nineteencapri

Bye.



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

13 comments:

Mazni Munawar said...

wow! saya pun tak pernah naik bas ni lagi. teringin gak nak acah2 macam tourist kat negara sendiri hahah

Sally Samsaiman said...

alahai budak acah tourist ni...dah kenapa tak turun bas lgsg oii..hahahaha...mana best gittew..patut kena jalan, makan-makan ape :P

Ika.S said...

Bestnya awak. I'm your new followers :)
Jom join segmen ika. https://ikashoid.blogspot.my/2018/01/segmen-jari-jemari-menari-bloglist.html

Ana Suhana said...

Kak ana tak naik bus ni lg padahal lama dah teringin nak naik. Tgk gambar awak buat kak ana bersemangat lagi nak naik.

Izzati Amira said...

@Sally Samsaiman sebab taknak seat kena curik.. hahahha

Izzati Amira said...

@Ika.S hai ikaaaa

Izzati Amira said...

@Ana Suhana try tau!! seronok!!

Izzati Amira said...

@Mazni Munawar seronok tau mazni!!!

Gja said...

No yg org ckp hujan emas d ngeri org, hujan batu d ngeri sndiri, lg baik ngeri sndiri. Syukur Malaysia

Wani Sukarno said...

bestnya naik ni dik round satu KL hii..by the way salam perkenalan dari akak ya :)

Kin Naz said...

Best jugak naik bus ni yer. Tak pernah naik lagi. Salam perkenalan dari akak ye. Dah follow juga

Cik Mia said...

Wahhhh.. menariknya.. btw, salam perkenalan dari saya

Siti Yang Menaip said...

memang naik tak turun2 kan best.. kdang2 rasa nak meronda je duduk dan rilek..