HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, February 8, 2018

Baju singkat? Say no more!

Assalamualaikum w.b.t



Mukadimah:
Alhamdulillah, dari tahun ke tahun Zati boleh nampak perubahan pada gegirls kat Malaysia nih. Mostly or majority daripada nya dah pandai sangat berfesyen yang menutup aurat, sejuk mata memandang. Alhamdulillah, moh ler kita bertepuk tangan ramai ramai. Hoorayyyy. Dulu sis ni memang tak pandai lah bab bab fesyen, sekarang ni pun masih noob okay. Masih segar diingatan, zaman sekolah dulu asyik dengan tudung bawal hitammmmmm je. Ada pun 1-2 helai, ha yang itulah sis dok pakai ulang ulang. Tak pandai sangat lah main dengan warna, since my skin was quite dark. So, bila pakai tudung hitam......takde lah nampak gelap nau compare to white tudung kan? Ye ke??

Sama jugak lah dengan baju and seluar. Sis duluuu sangat tak suka pakai jeans, tak sukaaaaaa. Suka pakai track suit and baju pun t-shirt warna gelap. Tak hitam, dark blue lah. Wuishhh, memang tak boleh jadi idola la dulu. Heheh


Back to the main topic:
Sekarang ni, akak nak share shirt/blouse extender or dalam kata lain, miniskirt. Ha ape tu?? Rare tak rare lah jugak, ada je yang tau cuma pendedahan dan pengaplikasinya tu sedikit kurang. Ramai kengkawan semua bab nak beli baju yang berkenan di hati ni memang payah sikit kan? Yang berkenan tu cantik elok dah, tapi baju paras pinggul je. Haaaa, anda memang berada dalam blog dan entry yang tepat!!


Dengan harga serendah RM19 sehelai dan 10 jenis warna pilihan , korang boleh dapatkannya from agent sah miniskirt anany ni, iaitu from @miniskirt19 or whatsapp je terus 0134720115 untuk place your order. Postage setiap Isnin, Rabu dan Jumaat sahaja ye.


Selain tu ada juga design yang lain, yang atas ni nama nya Feloles miniskirt, RM29 sahaja untuk sehelai. Apa benefit nyaaa??

Benefit:
Guys, i tell you ha. You akan nampak lebih manis a.k.a sweet tau bila pakai miniskirt ni, terutamanya untuk tshirt yang tak berapa nak labuh tu. Bila aje nak pakai miniskirt nih?  Boleh pakai untuk pergi bekerja, bersukan, aktiviti merentas desa sekolah, beriadah bersama kengkawan/keluarga, window shopping, pergi makan, berbasikal. Memang nampak helok sangat sebab menutup bahagian peha and pinggul dari tontonan orang ramai. *emoji thumbs up*


Sweatshirts, sweater, blouse yang tak berapa nak labuh tu, kita pakai la sekali dengan miniskirt ni. InshaaAllah aurat terjaga.

PROMO FREE POS SEMPENA CNY



Feedback : Boleh refer instagram @feeback.miniskirt19 okay??

Okay thats all, semoga perkongsian saya ini membantu untuk readers and gegirls muslimah kat luar sana ye. Bye



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

6 comments:

Raydah said...

cantik la. i love skirts but x selalu pakai.

Nurul Rasya said...

Lawa! Boleh cover aurat

Eka Tikah said...

cantikkk :D

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

ada juga ccl tengok miniskirt ni kat ig . macam comel je kan

nurul atikah said...

cantik... <3

Nur Azian Jaafar said...

bagus jugak ye ada buat mcm tu..terjaga aurat..takde la duk tarik2 je baju kan..aurat kita mmh kene jaga, sbb tu la harga diri kita..