HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Monday, February 5, 2018

Bucketlist | Batu Caves

Assalamualaikum w.b.t


On 7th Jan 2018, aku pergi Batu Caves. Dengan member, memang dah plan lepas daki Bukit Saga haritu. Serik mendaki bukit, kita daki anak tangga pulak la. Okay la sikit , heheh.

Pokoknya, sepanjang 6 bulan aku stay kat Kampung Baru, almost... almost every weekend mesti keluar untuk buat any activity a.k.a create memories a.k.a menghabiskan duit , hehehe. Sambil intern, sambil aku have fun. Tapi budget kali ni paling murah tip top wa cakap sama lu.

Pagi tu sebelum gerak, aku dah prepare nasi goreng + sambal tumis. Dari Kg Baru ke Gombak untuk ambil Azrin from her house takdelah jauh mana. 20minit aje. Kami gerak pagi, so takdelah panas sangat, and orang pun tak ramai lagi masa tu.




Total 272 anak tangga. Penatttt je, kteowang stop amik gambar, penat lagi? Stop amik gambar. Heheh Dalam 20-30 minit sampai la kat atas. Ramai jugak tourist yang datang sini. Hakak pun nak acah acah tourist jugak. Heheh


View kat atas tu cantik jugak, sebab bahagian atas gua tu terbukak and view so cantik. Selain tu, untuk yang non-hindu boleh tengok cara orang yang beragama hindu bersembahyang. Rasa real tengok depan mata, macam tengok citer bollywood/tamil.



Nice kan view dia?


Okay itu sahaja dari aku. Masuk free, no shorts okay. So, budget RM10 untuk duit minyak sahaja.
Thanks for reading. Bye



Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

4 comments:

Raydah said...

believe it or not, i've never went to batu caves before. i think. cuz i dun really remember whether or not i've set my foot there. haha

Siti Yang Menaip said...

hihi kalo uols yang muda dan fit amek masa 30 min ahdooi ahkak tatau la.. sejam lebih kot =P

Izzati Amira said...

@Raydah hahhaa ade je member yg stay situ from kecik pun tak pernah jejak sana. hihih

Izzati Amira said...

@Siti Yang Menaip its okay. slow slow..worth it!