HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Monday, February 19, 2018

Foodhunting | Litlle Rara Thai Noodle House

Assalamualaikum w.b.t

Maggi Tomyam Talay (small) RM18.00

Since aku ni dah selalu sangat keluar foodhunting. Member aku suggest untuk datang try tomyam dekat Little Rara ni. Kiteowang pergi kat kedai area Chow Kit. Masa tu dah nak maghrib, nasib lah tak ramai. Actually, aku dah banyak kali lalu lalang area jalan tar ni, memang aku nampak kedai pink ni selalu penuh and ramai gilaaa beratur tunggu meja kosong. Alhamdulillah, masa aku and Paah datang, kedai tu tak ramai orang lagi.



So, apa je yang kiteowang order? Since aku berdua sahaja dengan paah, tak order banyak pun. Ade dalam 4 jenis, tapi masa tu pilihan kiteowang yang avail adalah tomyam atas ni sahaja. 

Memang tomyam + megi kaww kaww lemak cukup, pedas cukup, masam cukup. Seafood pun wallllahhhh. Terbaik. Benda wajib untuk korang try bila datang sini okay?

Real Beef (Australia) RM12.00

Yang ni kami order kemudian, bila nampak waiter bawak beef ni kehulu ke hilir, so kiteowang tanya la yang tu apa (nak tau full name sebab nak order ye). So, kiteowang pun order yang ni. Nampak memang sikit and macam tak cukup, tapi Alhamdulillah cukup. Beef sedap elok, ada rasa juicy daging (cewaahhh). Sos dia bagi aku biasa biasa aje. Aku cicah ngan kuah tomyam kengkadang. Hahaha

Itu sahaja. Dua menu sahaja yang aku sempat try. Yang kiteowang nak, dah habes. Plus, waktu tu baru lepas kena saman dengan DBKL, RM150 noksss!!! Aku parking luar Quill City tu. Hangin tak hangin gua simpan dalam hati, kita melantak dulu. Hahaha, nasib ada diskaun sampai bulan feb, bayar RM30 je. Fhewww.

Okay itu sahaja. Yang belum try ke sini, nanti datang try tomyam kalay okay? Wajib!!!
Thanks for reading. Bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

4 comments:

Raydah said...

yummy

Mrs FaRa said...

nmpk menarik...

Siqah Hussin said...

Ohh my!!! Hari tu masa pergi volunteer di KL plan nak makan sini tapi tak jadi. Alaa rasa rugi pulak. Hope nanti ada masa nak makan kat sini. Nampak menyelerakan :D

Saliza sachari said...

Tomyam tu, alahai, mengiurkan.