HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, March 1, 2018

Free Photobook MY

Assalamualaikum w.b.t


Yess. Aku pun ada free photobookMY ni okay. Haritu viral jap pasal photobook ni sebab free jahhh. Sebagai rakyat Malaysia yang pantang dengar perkataan 'free' @ 'percuma' nih. Makanya, sis teliti thread di twitter macam mana nak abadikan kenangan sis dalam photobook secara percuma ye!!




Mulanya sis pergi edit kat website photobook tu tau, makan satu hari jugak lah mengedit since sis nak letak perkataan and icon cecomel dalam photobook tu. Tapiiiiiiiiiiii.... masa nak check out guna free vouvher , jadi RM50++. Eh?? Salahnya, sis dah lebih 21 pages + sis pergi gedik guna website. Yang free hanya untuk apps sahaja ye para sisturr.

Hmmm, sis murung lah kejap sebab masa sis dah terbazir edit kat website. Haishhh. Last last main tangkap muat je edit guna fon. Sebab pilih-pilih gambar aje kan. Takyah nak edit kasi gambar tu senget ke, letak font cecomel ke takde ye.


Pulak masa tu hard disk aku rosak and banyak lah gambar berkualiti takde dalam simpanan. Konon hard disk ni backup,  ha sekali backup pun hancuss. Tak leh cover data lama. Hmmm, so tak banyak la gambar yang ada ye. Kira okay lah sis intern kat KL, tiap tiap minggu pulak berjalan, ada la gambar sikit-sikit. Hehehe


Ni gambar lama. Masa ni pun sis nampak cun sikit. Hahaahah. Sekarang pipi dah pau 3x ganda. Takpe, masuk sem baru kita diet eh. Hahaha

Okay, so korang nye photobook macam mana pulak? So far aku puas hati la dengan amaun yang aku bayar, which is kena bayar postage sahaja, around RM10.

Yang belum buat tu boleh jugak memiliknya sekarang, install Photobook apps, lepas edit, apply MERRYBOOK or HARIANMETRO (max 21 pages only) untuk free photobook okay??

Thanks for reading. Bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

7 comments:

Siqah Hussin said...

Oo kalau kat website kena bayar harga asal lah camtu eh. Berminat nak buat photobook tapi masih tak sempat nak belek dan susun gambar. Hii

affriena zubil said...

wahhh cantiknya ^^

Fatin Shahrizam said...

So memang betul laa free. Cantiknyaaa!

Farah said...

Teringin nak buat tapi malas. lol

Hans said...

wah lawa pula
leh try install nih

nana liena said...

Ya,kalau nak yg free kena pakai app. Kita belum buat lagi. Selalu jg nampak org up pasal photobook ni..

Tggu ada gambar cNtik baru nak buat

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Menarik dan cantik