HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Wednesday, February 7, 2018

Go get your personal tutor on SnapAsk!!

Assalamualaikum w.b.t


Pernah dengar apa tu SnapAsk?? I baru tahu few days ago through twitter, viral sebab ada satu tutor ni dapat buat income jadi tutor menggunakan SnapAsk ni. Btw, aku taknak highlight kan tutor part, entry SnapAsk harini aku nak highlight untuk student part.



Adik adik yang masih bersekolah kat luar sana mesti frust dengan kerja sekolah yang melambak-lambak, menimbun cikgu/teacher bagi kan? Kerja kelas tuition lagi. Huishh, akak pun pernah stress macam korang jugak, so we can relate each other lah. Kerja sekolah banyak tu satu perkara, satu perkara lagi, siapa nak tolong kita siap kan kerja sekolah? Nak harapkan mak ayah? Ada yang busy, ada jugak yang tak mahir dalam subjek tertentu.

Kakak abang? Tak semua dalam kalangan kita ni ada kakak and abang kan? Yang ada pulak dah bertahun-tahun meninggalkan zaman persekolahan. Ingat tak ingat la jugak. End up kerja sekolah tak siap, terbengkalai macam tu je takde sape yang nak tolong, besok pagi cikgu mengamuk "Awat kerja sekolah tak siap????" , haaa menggelupur lah engkorang nak menjawab. Contoh jaaa.. cikgu sekolah jangan kecam sis. Hehehe


So, apa yang nak citer pasal SnapAsk ni? Adik adik sekalian boleh download application ni from playstore/ google play/ app store and sign up as student. Semua subjek tutor ada dalam tu inshaaAllah. Hakak hakak and abang abang tutor dalam tu inshaaAllah boleh tolong korang from A to Z untuk faham and siapkan kerja sekolah tu. Ingat, niat tu nak belajar. Bila orang dah tolong, nanti waktu free revise semula and fahamkan apa yang tutor provide kan jawapan untuk you gais, okay?

For example, untuk soalan Maths, they will provide you the working untuk dapatkan figure. Tak faham lagi? Mintak dorang explain details lagi okay?

Ada pape soalan yang tak faham pasal SnapAsk ni? Boleh go thru their 
twitter account |  @snapaskmy
facebook page | snapaskmy

 

Okay, itu saja lah dari sis. Harap ianya membantu adik-adik semua untuk siapkan kerja sekolah and improve mana-mana subjek yang lemah tu okay? Pasni jangan malaih dah. Kena rajin study, buat untuk diri sendiri, femly and sekolah. Jangan stress okay? Belajar elok-elok. Wish you all the best!!

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

4 comments:

farhanna jafri said...

dah try install & sign up sebagai tutor tapi dia nak result spm hahaha uninstall terus

nadhie wueen said...

Menarik sungguh apps ni. memang boleh membantu budak2 buat kerja sekolah :) part tutor tu pun cam menarik je. hihi

Siqah Hussin said...

Apps ni menarik. Siqah ada jugak install dan sign up sebagai tutor. Tapi nak ic result spm semua, malas nak provide. So terus biar kan je dulu. Tak uninstall lagi.

Raydah said...

@Siqah Hussin

same here