HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, February 23, 2018

i-City Shah Alam

Assalamualaikum w.b.t


Story nak datang sini memang sedikit kelakar. Masa tu hari Ahad. Aku nak bawak paksu and his femly pergi Taman Botani, aku nak main dengan Zara, plus nak try rumah 4 musim tu. After asar kiteowang keluar rumah, aku, Dibah and Shera.



Dalam kereta sambil tunggu enjin panas, nak google lah direction pergi sana. Sekali dia cakap tempat tu tutup 5PM? Whattttttt. Kiteowang dah siap kot, tinggal nak bagi tayar bergolek aje ni. Pi tanye member lain dia cakap bukak sampai malam. Tapi, disebabkan rasa buang waktu if betul betul pergi sana, end up tutup. Kiteowang plan pergi tempat lain dulu. 

Lepak dulu kat Sunway Putra, lepas maghrib kiteowang gerak pergi i-City.

Well, Shah Alam ni banyakkkkkkk gila tol. Stress gila. Hahaha, tapi nasib lah masa tu ada 1 tol dah dimansuhkan, kira okay lah, ada satu hari tu aku nak pergi GM Klang. Perghhhh, kemain banyak lagi tol dia. Rasa nak ngamuk lah jugak. Hehehe

i-City Shah Alam | Forest of Lights

Ferris Wheel

Shera belanja aku and Dibah naik ferris wheel...wuhuuuuu sebab masa tu dia OKB. Hehee Aku suka naik walaupun takut tinggi sikit. Takut, tapi nak naik. Aku lupa la harga berapa, antara RM10 or RM15 per head.


Apa nama ride ni eh? Haha. Lupa. Bikers kental?

Ni gambar from google image i-city. Aku teringin jugak naik bende ni dalam banyak-banyak game yang ade kat sana. Game tak banyak, and semua macam overpriced. Yang atas ni RM15. Main jugak lah, sebab da datang jauh.. takkan nak tengok lampu and main ferris wheel aje kan? 4minit. Kejap aje kan? Try lah naik dulu.

Best gilaaaaaaaaaaaa

Walaupun 4 minit tu bunyi pendek, tapi bila dah main kat atas tu, "Bila nak habes ni wehhhh???" Hahahaha. Dapat pulak kiteowang bertiga yang agak penakut ni, memang rasa macam lama lah. Hahahah. Aku rasa, first 2 minutes aku bukak mata and jerit sampai sakit tekak. Lepas tu dah aku tutup mata je lah. Sis redho. Hahaha lagi bukak mata, lagi rasa seram. Worth it la 4 minit tu.

Tak banyak gambar nak share kat sini since pakai fon biasa je. Huhu. Pape korang boleh google ye gambar cecantik i-city. Thanks for reading. 
Bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

2 comments:

Illya LeYa said...

Meriah ye nak sampai ke sana tu..hehe..

Raydah said...

hahaha kitorg smpi sudah tak naik ape2 ride kat sana. pegi dah berkali2 tp x try. last2 pegi main air je