HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Saturday, February 24, 2018

Lirik Lagu | Achey Yang Terindah

Assalamualaikum w.b.t


Haiiiii *lelambai* . Nak share lirik lagu Achey | Yang Terindah. First time masa dengar lagu ni, serius taktahu pun Achey yang nyanyi lagu ni. Plus, 2/3 kali dah dengar kat radio pun aku still rasa biasa biasa je sebab aku tak fokus sangat, sibuk menumpukan perhatian masa memandu. Haaaa, aku ni dikira berhemah jugak walaupun kengkadang naik tanduk jugak masa memandu. Hihih. Btw, masa aku naik kereta dengan adik aku, lagu ni pulak keluar, then aku tanya adik aku,

"Sape nyanyi lagu ni?"
"La... Achey."
"Oh ye keeeeeee...", terkijut la sikit.



Then baru lah aku cam fokus dengar bebetul lagu ni. Best aaaa, my current fav song gittew.
All the best Achey untuk first single ni!! Kata nya lagu ni ditujukan khas untuk isterinya. Sweeet

Achey (Kintang Kintung) | Yang Terindah

Lihat diriku
Aku merayu
Walaupun secebis kasih 
Beri kepadaku

Ia cukup bermakna
Sebelum ku terlena
Lena untuk selamanya

Yang Terindah
Engkau tetap didalam ingatanku
Yang Terindah
Manis mengatasi kepahitan

Cintaku tetap satu
Hanyalah kepadamu
Yang tersemat di ragaku

Yang Terindah
Ku pinta kan di dalam doaku
Yang Terindah
Bila tercipta cinta padamu
Setia di jiwaku
Setia di hatiku
Kau lah Yang Terindah

***

Full MV >HERE< dah cecah 14 million gaisss!!!
Lagu ni dah released bulan Oktober tahun lepas, haiyaaa.. baru sibuk nak suka lagu ni. Its okay, better late than never kan? Heheeh

Okay bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

1 comment:

AinAthirah Anuar said...

Suka sangat2 lagu ni. Lirik & melodi sebati. Ewah mcm masakkan pulak kan hehe
Singgah hari minggu :D
https://theathra.blogspot.com/