HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, February 6, 2018

Review | Travel Makeup Pouch

Assalamualaikum w.b.t

Siapa sini suka travel??? Me!! Me!! Sape aje yang tak suka berjalan? Meh tunjuk muka sikit. Semua suka berjalan, termasuklah Zati.Tapi tu lah, no money no talk. So, kita takmau citer pasal travel or jalan jalan kat sini. Kita nak share citer pasai travel makeup pouch ni. I beli niiiiiiiiiiiiii........



As you guys know lah kan (kalau tau, tau lah, tak tau, baca aje lah, heheh), I kan student, so 5 bulan di perantauan kolej, 1 bulan aje di rumah. Payoh jugak nak hangkut kalau jenis balik 2 minggu sekali, kang ade tertinggal tu la, tertinggal ini la. Habes lah skincare routine I tak terjaga sebab tak cukup barang, kannnn...

Maka nyaa... tadaaaaaa...


Dengan ada nya travel makeup pouch ni, tak payah susah susah nak punggah masuk keluar masuk keluar. Kau duduk aje diam diam dalam tu. Pakai bila nak guna aje. Mudah!! Semua ada dalam tu, cleanser, toner, moisturizer, essence, bedak, lipstik muat sangat lah nak bawak kemana-mana sahaja.

Kepada yang kaki travel tu lagi lah mudah bila dah memiliki makeup pouch serba comel ni. Sangat compact and mudah dibawa kemana sahaja. So, apa lagi yang best aku nak highlight kan kat sini? Lets cekidaut!



Band lock a.k.a Rubber band

Specifications:
Size: 17x23cm
Weight: 100gm
Material: Nylon, Mesh & PVC

Okay second last, so kat mana korang boleh dapatkan travel makeup pouch macam Zati ni? Boleh dapatkannya di Lazada yeayyyy. Boleh go through link yang Zati share kat bawah ni ya.

>HERE or SINI<


Ada jugak pilihan warna lain, tapi bergantung pada stok ye.

Tak suka design yang atas ni? Dont worry much, ade banyakkkk lagi design lain. Biasalah, citarasa kita kan berbeza.. nah Zati attach kan beberapa design lain yang harapnya dapat menambat hati u ols semuaaaa. Klik pada gambar untuk direct link for review & purchase yaaa.






Okay tu sahaja nak share. For me, travel makeup pouch ni Zati beli and guna sebab nak mudahkan urusan kita sana sini. Mudah sangat nak guna jika nak pergi mandi manda, balik kampung, tidur rumah member kenduri kawen kee... kan mudah tu. Biar satu barang tu letak setempat, benda mudah jangan disusahkan.

Happy shopping di Lazada ye kawan kawan.
Thank you for reading. Bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

13 comments:

Siti Yang Menaip said...

comelnya.. ada tengok jugak kadang2 iklan kat facebook. berkenan yang jenis daisy mint tu. menariklah. nak kemas beg pun jadi kemas..

Lady SHAH said...

kak shaz..kalau travel , makeup pouch je tak cukup.. rasa nak angkut semua benda..end up , tak guna pun..hehehe

Nur Asyikin said...

comelnyaa. kena dapatkan ni :D

Aisya사쿠라♥ said...

comelnyaaaa

Hans said...

boleh tahan beg tu
banyak ruang
macam2 leh letak

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Perempuan wajib ada travel beg makep ni . CCL pun ada satu . Memudahkan kita kalau nak travel dh tak payah selit2 barang makeup pada beg baju

Siqah Hussin said...

Comel. Siqah berminat dengan Daisy Mint tu. menarik sebab banyak compartment. Travel mekap pouch benda paling wajib ada untuk semua wanita. Hihi

Zinnia Z A Shaklee said...

kita pun ada gak pouch ni. mmg jenis suka mengumpul makeup pouch ni.^^

Farhanah Afiqah said...

Beg yang second tu macam kena beli ni huhu

sherlyannamartin said...

Memang impian nak ada satu mcm ni...jeles tengok orang lain hihi

Cik Miela said...

Waa nampak menarik. Tapi hari beli hat bentuk 4 segi je huhu

Nur Azian Jaafar said...

alooolooo comelnya pouch dia.. teringin nak ada mcm ni jugak satu...hihihi

Anna Lee said...

haah comel kann, selalu nampak on line. ada lah beli satu , the one that have no corak, kaler blue. but not in picture above hehe