HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Monday, February 12, 2018

Tahniah Abang Jampi!! #AJL32

Assalamualaikum w.b.t


Alhamdulillah, sekalung tahniah buat Hael Husaini a.k.a Abang Jampi, pemenang-pemenang serta para finalis #AJL32 yang lain. Tahniah juga buat pengacara of the night, Alif Satar & Sherry Al Hadad serta staff yang terlibat dalam menjayakan anugerah #AJL32 dengan jayanya.

Pejam celik pejam celik lagu Jampi by Hael Husaini ni dah setahun 2 hari di release kan. Song released 10 Feb pada tahun lalu. Alhamdulillah, sebaik sahaja lagu ni release, ramai sangat suka lagu ni sampai terjampi jampi dibuatnya.. termasuk lah aku sendiri. Heheh



Sistem music chart kat Malaysia ni sangat lah berbeza nak compare dengan Korea. Kalau kat Korea, sejam selepas lagu tu release, dapat pulak artis tu memang femes, memang boleh terus dapat Top 10 Music Chart. Nak compare dengan Malaysia, memang lambat sikit lah, tapi takpe.. kita punya artis bukan calang calang, yang femes selalunya lagu tu catchy, mudah diterima baik oleh public, and yang paling penting, artis kita ni semuaaa boleh menyanyi. Yang tu gua paling bangga lah.

So, masa first time aku dengar lagu ni, memang terus TER-JAMPI. Serius aku suka sebab ada vibe 'thriller' dalam lagu ni. Well, aku tak berapa tahu sangat pasal music arrangement ni, tapi gubahan lagu memang best. Lain dari yang lain. 


Since aku mengikuti jugak perkembangan lagu ni, masa lagu ni baru keluar, ramai lagi public yang taktahu lagu ni. Kat radio pun jarang keluar, so bila sekali sekala keluar tu aku memang excited lah nak sing along!! Hahahaha. Suara Hael memang sedap lah!! Thats why aku suka. Talented! Then, tak lama tu ramai dah start suka lagu ni, dah selalu dengar kat radio, dah ramai yang buat cover and parody. And since then, orang tak panggil Hael Husaini dah, orang panggil Abang Jampi. Haaa kauu. Well done, and good job to Hael Husaini and Ezra Kong.

Actually, aku tak tengok Hael perform live pun malam tadi, aku sekeluarga keluar pi makan. So, masa Hael nyanyi ni kiteowang dah dalam kereta nak balik rumah. So, dengar kat HotFM je la. Baru tadi aku re-watch balik kat youtube persembahan-persembahan yang aku terlepas. So yeah, yang ni Hael punya link.


Jadi warga twitter ni best tau, maka nya aku nak share satu lawak twitter ngan korang. Hee, aku kan suka share kegembiraan dengan orang lain. Satu tweet pasai #AJL32 yang aku tak leh move on dari Bengah.


Thanks for reading. Bye korang


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

5 comments:

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah...tahniah untuk HH..

Ika.S said...

Yes. Terjampi juga dengan lagu Hael.
Bengah memang laaaa menghiburkan hati haha. Kelakar ya mat.

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Tahniah hael .. dpt rebut juara ajl tahun ni

Fefi Firai Raizah said...

yeah hael menang ❤️❤️

Nur Azian Jaafar said...

cikyan pon turut dijampi jugak...hahahha..

lagu ni best..dulu mse awal2 dgr lagu ni, asyik dok ulang jela...hihihi