HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Friday, March 9, 2018

Mango Float Solok Duku, Melaka

Assalamualaikum w.b.t


Tadaaaa.. hai bertemu lagi kita dalam rancangan jenjalan cari makan. Ni nak habaq ada satu lagi tempat minum petang best kat Solok Duku, Melaka ye anak anak. Mango Float Solok Duku namanya, waze aje kalau nak pergi okay.



Kalau taktahu Solok Duku ni kat mana, dia berdekatan dengan Masjid Tanah, Sungai Udang, Tanjung Bidara, and Pengkalan Balak. Ha, rerajin la kome datang sini kalau suka mango float okay?


Kedai ni tepi jalan je and ada view sawah padi gittew. Selain dari mango float, mak cakap situ ada Mee Kari jugak. Sis tak pernah try lagi, ni first time datang and kiteowang beli bungkus je. Rushing nak pi makan murtabak warisan kat Kip Mart yang sedappp tu. Hehe, ada kat previous entry, korang boleh tengok kat February punya archive okay.


Jjang!! Ayaq mangga, ada aiskrim and oreo tabur. Honestly, sedap la dari mango float yang area Ayer Keroh tu. Harga RM5 sahaja gais. Bukak siang, malam tutup. Jumaat pun tutup.

So, readers yang duduk berdekatan dengan Solok Duku ni nanti mai naaaa try mango float.
Thanks for reading.
Bye


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

3 comments:

MiYOKO SuKi said...

ayaq magga n oreo lagi...drooling....

Lady SHAH said...

Wahhhh dap nye

Hans said...

perghhh
nampak sedap pula