HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, April 26, 2018

Lazada Birthday Festival Blogger Contest !


Assalamualaikum w.b.t
Hola hola everyone. Sorry sebab M.I.A for weeks....

Nak habaq niiiii, Lazada Birthday Sale is on-going guys. So, Zati nak try to take part jadi birthday planner for this birthday event lah. Actually kan, being a wedding planner is one of my dream tau, so langkah kecil, kita buat plan jadi birthday planner dulu, ye dok? Eventho sekarang ni tengah study field lain, tapi who knows kan??? Minat mengatasi segala galanya???? Okay, jom go through baca idea Zati acane nak kasi birthday event ni jadi seronok and beronokk ronok. Cekidaut!!

Location to pick for Lazada's birthday party?



Taman Botani, Putrajaya !!

Choose a party theme, and pick several products from Lazada to decorate the venue

Tema : Garden Birthday Party 


Macam niiiiii. Nice kan? Kita nak simple, pretty tapi meriah.

A must item : BALLOONS

DAY

NIGHT
Bukan birthday party lah nama nya kalau takde balloons kann? A must item kot!! Paling murah Zati pernah tengok and jumpa tau. Kat Lazada ni paling murahhhh.. in love...muahhh


BUNTING


Bunting cemni kena elok lah kan dengan tema garden kita kannn?? Harga pun murr murr ni kat Lazada

Which birthday cake will be served on party? Which several Lazada's product that could help to make a cake...


MESTI, HARUS, WAJIB guna NOMBOR 6, sempena Ulang tahun Lazada yang ke- 6!
Sesuai dengan tema, ade flowers, dedaun semua tu kan. Ihiks.

A must item : MIXER


Benda wajib nak buat cake mestilah guna cake mixer kan? Baru power

NOZZLE
Nak hias kek, mestilah wajib ada nozzle you gais. Kalau tak, macam mana nak deco munge-munge kat atas birthday cake Lazada tu nanti kannn???

Time to shine, pick your favourite outfit from Lazada!!

My pick!! Orang lain mungkin akan pilih jalan selamat untuk mengenakan plain dress or pastel color. But we go with floral dress, kaler hitam untuk effect slim. Gittewwww.. Diingatkan sekali lagi, HARUS WAJIB MESTI match dengan theme since I AM THE BIRTHDAY PLANNER, kena lahh follow tema ye dok. Nice dress, flowy, sure tak panas very comfy sebab kita nak enjoy the party kan??


Then, nak pakai cincin cantik ni dengan dress tadi. Walllaaaaaaa

***

Ni nak buat additional info untuk korang, sekarang ni Lazada tengah buat Lazada's Birthday sale tau, makan masa dua hari sahaja (25th - 27th April 2018) and you guys wajib grab this chance untuk shop kaww kaww kat Lazada ye. Besok lastttttttt. So tunggu apa lagi?? Jom serbu Lazada sekarang jugak!

Thanks for reading. Byeeeee


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

No comments: