HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, July 31, 2018

Bucketlist | Bukit Tinggi, Pahang

Assalamualaikum w.b.t

Here our stories..... short getaway gitew lah. Serius nak habaq mai, last semester untuk degree or final semester ni memang busy terokk! Busy dengan assignments, presentations, group projects.. kejap kejap meeting, kejap kejap discussion. Stress mak dibuatnya. Bila stress, hormon dalam body pun tak stable, maka jerawat stress pun muncul. Memang busy terok lah pokoknya.

So, bila dah terlalu busy, akan ada satu feeling, "wahai mambang angin, mambang travel, terbangkanlah aku kemana-mana jelah. aku stress ni weyy", ha gittew lah lebih kurang... (acah jer, jangan ngikut eh!! haip!!) 

So..
tadaaaa....

Location: Colmar Tropicale, Bukit Tinggi, Pahang
Photographer: Random people (tenkiu awak)
Cost: RM12/per head (include japanese village punya tempat tu..)

First thing first, kami gerak pagi sabtu, plan boek punya bila next week nya adalah antara satu-satunya minggu yang takde presentation or whatsoeva. Lebih kurang dua jam perjalanan, masuk tol gombak terus ke Bukit Tinggi. Nak naik atas tu lama jugak weh. Pokok kiri kanan bagi salam katanyaa.

Kami sampai atas around 11am, sampai je ucap syukur lah sebab selamat sampai dari Lendu kan. Terus la snap snap gambar sebab view memang cantek terokss yeerr. Alkisah, kalau dah dengan member aku yang atas ni, satu pose/background haruslah doploh patploh take ye. Heheh. Kasi penuh memori gittew.

View from satu tower ni. Angin pun sepoi sepoi. View sangat nice ye. Waktu pagi macam ni memang tak ramai orang sangat. Tak sejuk ye gais, sebab we ols berlecak kot, hahah

Rasa sejuk tu ada, tapi tu lah.. 'rasa' sahaja yer

Spoil pulak tong sampah tepi tu ye. Tapi takpe... tetap cantik bila mak adalah objeknya. Hahahaha. Nampak nice sebab filter snow. Mungkin nampak sedikit macek macek sebab mak pakai tudung sarung jer u ols. Malas, macam tu la. Hahaha

Ada banyak lagi view bangunan cecantik, so you guys boleh la spend your time kat sini. Kalau memang gila bergambar tu okaylah nak habis kan masa kat sini ye.

Japanese village

Dari Colmar Tropicale nak ke japanese village ni kiteowang naik van yang disediakan (free). Sempit la untuk aku sebab kaki panjang and lebar.. huwa huwa huwa. Nak sewa kimono boleh aja, RM20 sekali sewa. Nice view jugak kat sini. 

Suka cita ingin disampaikan, air and makanan kat atas ni almost double tau price dia. So, korang bawak lah pape yang patut. Untuk ole ole (serius aku tak ingat apa nama sinonim dia, hahah), keychain harga serendah rm10 sahajo, 3 rm10 macam tu. Survey la dulu ye. Ada 2-3 aje kedai gift shop dia.

Okay itu sahaja ceritanya. Seronok jugak datang sini sebab view memang cunn terok. Turun je dari bukit tinggi, kiteowang serbu Murni cafe. Sedap u olss. Lapar pun ye. Kuantiti makanan pun banyak. Sure kenyang and puas hati.

Thats all. Terima kasih sudi baca. Bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

4 comments:

Aisya사쿠라♥ said...

Teringin nak pergi siniiii siap ajak kawan lagi. I thought nama tempat ni Fraser hill hahaha salah rupanyaa.

Lisa Han said...

bestnya you! ><

izz said...

ohmy bestnya ! tak dapat nak pergi lagi huhuk

Mazni Munawar said...

dah lama tak pegi bukit tinggi ni, kotlah dah banyak perubahan ke sekarang hehe