HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Thursday, August 9, 2018

Lagu wajib karok?


Assalamualaikum.

Last month sebelum final paper, kiteowang ada gap satu minggu, so... since ni final semester kiteowang, reunion lah geng karok kami berlima. Hajar, Fatin, Hanis, Nada and aku. Semua nyanyi sedap, semua nyanyi sumbang, HAHAHAHA.

Rindu pulak nak karok lagi. Hehe

Last sem kiteowang karok berlima, 3 jam je. Tak cukuppppp. This sem karok 4 jam. Okay lah sikit sebab siangnya kiteowang dah penat mandi manda kat pantai, walaupun badan letih, Gagah jugak la nak pergi karok petang tu. Hehe

Kiteowang tak dance. Guna bilik kecik je.

So, lagu apa je yang wajib bila karok ni weh?

Kalau fatin, dia sejenis yang layan lagu cintun tangkap leleh. And ada beberapa kali tu lagu yang kiteowang tak pernah dengar langsung *emoji gelak besaq*. Hajar and Nada pulak sama taste dengan aku, lebih kurang laa, cuma kpop bias Hajar and aku tak sama, haha. Haritu karok lagu OST Goblin, I will go to you like the first snow, memang takde lah romanized lirik kat skrin, gigih memasing google romanized lirik and nyanyi sama sama. Lawak aaa. Hanis lagi best, dia minat anime pastu nyanyi lagu jepun. Lawak tahap gaban sebab macam doraemon je nyanyi nyaaaaa. Hahahaa

Actually kan, kriteria lagu untuk karok ni kenalah cari lagu yang pitching tinggi, mendayu, rap, duet song barulah syok, kan? So, bawah ni memang lagu wajib karok, lagu masa zaman 90's and 00's, so memang familiar la kan.

Madah berhelah - Ziana Zain
Lagu ni bukan calang calang orang boleh nyanyi tau... melainkan kau Ziana Zain. Hahahah 
Memori berkasih - Achik NanaWalaupun yang pompuan pompuan aje nyanyi, sorang mesti lah jadi Achik kan.. Suara Nana pun susah nak follow kot. Hehe 
RapKenapa Shazzy feat Lah VE | Tak tahu Adam AF

Aku memang suka rap. So yeahh part rap je la aku nyanyi. Yang tak berapa nak laju laa, hehehe. So that's my top 3. Korang suka karok? Lagu apa yang wajib karok tu? Share kat komen please.

Thats all, thanks for reading. Bye


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

10 comments:

ANIS NABILAH said...

aah lagu memori berkasih tu mmg wajib ! me and my friend suka karok lagu ada high note hahaha saja nak release stress :3

Anina Shyqin said...

Madah berhelah dengan Memori berkasih tu mmg wajib ada dalam list karok XD Lagu Siti Nurhaliza pun wajib.

Eeiou _ said...

OMG I pun dah lama tak pergi karaoke and lagu wajib I is rolling in the deep from Adele. haha.

Izzati Amira said...

@Anina Shyqin siti nurhaliza aku cinta padamu!!

Izzati Amira said...

@Eeiou _ haaa haritu ade karok jugak

Suhaiza Suki said...

teringat pulak dulu jaja dgn member karaoke lagu nasyid hahaha tp best sbb mcm lepas stress sangat!

wan norasiah said...

Lagu lama best..

Chris (X) said...

i actually love to sing random genre of songs. i love nowadays modern songs but at the same time, i'm up to sing the songs from the 60s 80s and 90s

Lisa Han said...

memori berkasih tu paling wajib! HAHAHAHAHA betul-betul boleh release tension gilaaaa

Hafiza AizZawa said...

senja nan merah.. syahdu kalau teringat zaman karok dulu..