HOME BUCKET LIST SELF-MADE FOOD REVIEW MOVIE REVIEW DO-IT-URSELF

Tuesday, August 7, 2018

Starbucks | Caramel Cake

Assalamualaikum w.b.t


Last January was my birthday, so i got to redeem my birthday cake kat Starbuckssss u olss. Memang best gilaa if korang ada membership tgv card, starbucks card, etc cuz u got free tickets, popcorn, cake on your birthday month!!!!

HOW TO APPLY STARBUCKS CARD

How? Pergi dekat any Starbucks store, then korang cakap la nak beli kad, ade yang RM20, RM30 and RM60 kot, different designs different price, korang tanya aje. Bila korang bayar contohnya RM30, automatik RM30 tu dah ada dalam card korang, and boleh la terus beli any Starbucks drink pilihan hati cinta korang okay? My fav is Ice Vanilla Frappucinoooooooooo.


Ni kad yang menjadi pilihan aku since design dia cantekkkkkk, RM30


Okay, lepas dapat kad tu jangan lupa register kad korang kat website or Starbucks punya app okay? Install dulu kat smartphone korang, pastu godek godek dalam apps tu, boleh tengok balance card, pastu ada rewards, beli 10 handcrafted beverages, nanti boleh redeem free drinks lagi.. Aku pun newbie lagi bab ni, semua berkat tunjuk ajar cik Adibah. HEHE

Okay, move on pasal rewards. Bila korang ada card, ada beberapa benefits yang korang boleh enjoy. Salah satunya, dapat free cake masa birthday month kitaaa.. YEAYYY Ada la 2-3 kali masuk store, tapi takde kek yang berkenan so aku taknak redeem lagi. 


So, haritu g AEON Melaka, and i saw this cutie......

Salted Caramel Marble Cheesecake

Sejujurnya sis can't resist any kind of food yang relate dengan CARAMEL.. HAHAHAH Nama pun dah sedap, rasa macam nak nama kan nama anak kittew dengan nama caramel lah. Eh... 

 'Caramel' memang fav sis. Atas tu walnuts, mestilah sedap kann. Actually, ada lagi beberapa kek lain yang menarik perhatian, tapi sebab birthday sis, sis redeem yang ni lah. Sis bagi 5 bintang untuk kek ni since menepati citarasa sis. Next time kita try yang lain pulak okay?

Thanks for reading.
Bye.


Pemilik blog (nineteencapri) , tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis komen itu sendiri.

11 comments:

Ekin said...

Bagus jugakkan ada membership card ni,, Ekin ni sejenis yang malas nak register kad,, lepas tengok posting ni,, banyak juga benefit kita boleh dapat, next time ekin nak register lah, hihih

farhanna jafri said...

caramel dengan walnut memang perfect combination! Fav jugak :D

Anyway, happy birthday ye, god bless and have a blast :)

lyanelle said...

saya dah 20 tahun hidup, tak prnh try lagi starbucks sebab tak reti nak beli. so far ada merasa sikit tu pun kawan punya. sedap, lagi2 saya suka minum coffee :p hehehe

Ana Suhana said...

Ana tak boleh minum minuman kat starbuck kecuali air chocolate dia. Punya lah sedap. Kek tak rasa lagi. Nak try lah nanti. Kad pun dpt free masa attend event last Mac.

Eeiou _ said...

OMG Best gila dapat free cake!

Izzati Amira said...

@Ekin ye banyak tau benefit dia. akan ada certain day member dapat benefit 50% heheh

Izzati Amira said...

@farhanna jafri yup memang perfect combo!! tqq

Izzati Amira said...

@lyanelle kita pun member yang ajar.. slow slow belajar sendiri. kalo tak faham kita tanya je barista dia. hihi

Izzati Amira said...

@Ana Suhana kita tak suka kopi. tapi choc dia mmg sedap. suka java chip

Izzati Amira said...

@Eeiou _ jadi member cepat! hehe

Nur said...

Sedapnya..kena cubalah nanti..tq share!